Hermans elleve år gamle flaskepost dukket opp igjen på Facebook

«Hei og hå! Jeg er en gutt som liker å hoppe på trampoline! Jeg heter Herman og er ni år!»

Herman Andreas Brunbäck Larsen og flaskeposten han sendte for elleve år siden

HOPPER FORTSATT: Herman er nå 20 år, men liker fortsatt å hoppe på trampoline.

Foto: Fotomontasje: Skjermdump fra Facebook/NRK

Det var dette som sto i brevet inne i flaskeposten som ble funnet av familien Hoffman utenfor Hunnebostrand i Bohuslän i Sverige for tre år siden.

– Vi forstod jo at det var sendt fra Norge i og med at det var skrevet på norsk, men mer visste vi jo ikke om denne ni år gamle gutten. Han gjorde det vanskelig for oss å finne avsenderen, sier Sara Hoffman til NRK.

Ble tipset av en tante

Hermans flaskepost fra 2004 ble funnet og postet på Facebook

MASSEDELT: Sara Hoffmans Facebook-innlegg hvor hun etterlyste avsenderen av flaskeposten har blitt delt nesten 9 000 ganger.

Foto: Skjermdump / Facebook

Det var Göteborgs-Tidningen som først omtalte saken. Brevet er datert 22. mai 2004, men ble altså liggende og duppe på sjøen i åtte år før det ble funnet.

Mandag denne uken, ytterligere tre år senere, bestemte Sara seg for å dele flaskeposten på Facebook, og responsen lot ikke vente på seg.

– Nå nærmer det seg 9 000 delinger. Det var flere ved navn Herman som meldte seg og sa at det kunne være de som hadde sendt den, men vi forstod ganske raskt hvem av dem det var, sier hun og legger til at hun lot seg sjarmere av innholdet i flaskeposten.

– Han begynte brevet med «Hei og hå», og det synes jeg var så søtt.

Og den ni år gamle gutten som likte å hoppe på trampoline har i dag blitt 20 år. Han heter Herman Andreas Brunbäck Larsen, er fra Fredrikstad og fikk vite om funnet via en tante i Sverige som delte Sara Hoffmans innlegg på Facebook.

– Jeg husker ikke mer enn at jeg skrev og så kastet flaskeposten, men skrift og dato passet. Jeg har bare skrevet en flaskepost i livet mitt, sier Brunbäck Larsen til NRK.

– Grassal interesse

Herman Andreas Brunbäck Larsen med en ny flaskepost han har skrevet for NRK

NY FLASKEPOST: På bestilling fra NRK har Herman skrevet en ny flaskepost som sjøsettes i løpet av uka.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Han har fått mye oppmerksomhet fra media her hjemme etter det ble kjent at han var den rettmessige flaskepost-avsenderen. Både Dagbladet og P4 har vært i kontakt med han.

– Interessen har vært grassalt stor i dag. Det er underlig hvor mye oppmerksomhet en flaskepost kan skape.

Selv om Herman har blitt elleve år eldre liker han fortsatt å hoppe på trampoline.

– Den ligger dessverre nedpakket i Sverige, men den skal pakkes opp igjen så fort jeg kommer dit, forsikrer han.

Og siden han hadde stort hell med den ene flaskeposten han har sendt – som holdt seg godt alle disse årene på sjøen – deler han gjerne suksessoppskriften med andre som vil prøve seg.

– Bruk en penn og en tørr flaske. Du kan bruke det du finner av papir, men med litt tykkelse blir det bra, avslutter Brunbäck Larsen.