Her slåss ungdommene på Kos

Norske tenåringer som ble pågrepet på den greske øya i natt er løslatt. Men hva skjedde egentlig? Se video av det som skal være nordmennene som sloss på Kos denne uka.

Slåss på Kos

UTE: Her er flere av norske ungdommer fanget på video, som er lagt ut på sosiale medier. Dette skal være fra slåsskampene på Kos denne uka. NRK har sladdet videoen før publisering.

Etter at ti norske ungdommer ble pågrepet på Kos natt til fredag er samtlige løslatt, ifølge UD. De ble tatt etter en rekke slåsskamper og siktet for vold, i tillegg til å ikke samarbeide med politiet.

Guttene skal være russ neste år og kommer fra Akershus, Buskerud og Rogaland.

NRK har snakket med flere kilder på Kos som har ulike forklaringer på hva som har skjedd. Noen sier det har vært arrangerte slåsskamper russebussene imellom. Andre sier det dreide seg om umotivert vold fra politiet.

Seks av de unge nordmennene er over 18 år. De skal ved 14-tiden i dag ha sittet i rettsmøte, opplyser en kilde til NRK før løslatelsen. De fire andre ble løslatt fordi de er under 18 år.

NRK har vært i kontakt med politiet på Kos, som foreløpig ikke har vært tilgjengelig for kommentar.

En som reiste med flere av guttene fra Buskerud kom tilbake til Norge fredag ettermiddag. Han opplyser at minst en av dem ikke rakk det samme flyet på grunn av fengslingen. Videre krever den gjenværende gutten betaling for å stille til intervju, noe NRK har takket nei til.