Her ryker lappen oftest

300 har mistet lappen så langt i år, og ikke uventet er det en svært trafikkert vei som får flest til å tråkke gassen i bånn.

Kø på E6

Det er på E6 gjennom Østfold flest mister lappen i fylket.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

E6 er råkjørerenes favoritt i Østfold. Her ryker lappen oftest, forteller UP-sjef Stein-Olaf Røberg. Sommer og tørre veier øker fristelsen til å trå ekstra hardt på gassen.

– For travelt

Stein Olaf Røberg

Stein-Olaf Røberg, sjef for UP i Østfold og Follo, sier for mange har det travelt.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK
Mann kjørte i 180 km/t på E6

Fort gjort å bli tatt av UP hvis farten blir for stor.

Foto: UP

– Det er alt for mange som har det for travelt , men vi ser ofte at det varme været får flere til å kjøre for fort, forteller han.

– Sommer og tørre veier får ekstra mange til å trå klampen i bånn. Mens halvårstall fra Utrykningspolitiet viser at flere blir tatt i fartskontroll og mister lappen her i landet enn i fjor, ligger Østfold på stedet hvil, forteller Røberg.

Han tror det er flere grunner til det. Først og fremst skal politiet gå gjennom statistikken og sammenligne seg med andre distrikt for å se om det er forskjell på hyppighet av målinger og steder hvor det måles. Men han tror også at det kan være litt tilfeldig.

– Det kan være tilfeldig, men så kan det også være slik at vi har gode veier i Østfold og med en fartsgrense på 100 på E6, så synes kanskje mange at det er greit nok, sier han.

– Ser E6 som trygg

Så langt i år har 300 mistet lappen på Østfoldveiene og aller flest ryker det på E6.

– Ja, E6 er stedet hvor vi tar absolutt flest. Vi tar mye førerkort på E6, på firefelts vei. Mange anser nok E6 som både god og trygg, noe den også er, men hvis man kjører fort skjer det fortere ulykker. Vi har den fartsgrensen vi har der, og du risikerer å bli tatt av våre sivilie videobiler.