Her må mor og far ha på badetøy når 12-åringen skal bade

I nye Nes svømmehall kreves det at alle barn under 13 år følges av en badende voksen. Flere har reagert på sikkerhetsreglene og mener de er for strenge

Nes svømmehall
Foto: Sjur Førland / NRK

– Vi ser at noen oppfatter svømmehallen som en parkeringsplass for barn. Vi har ikke nok personale til å kunne passe godt nok på, forklarer Teis Lund Gregersen, daglig leder i Nes Svømmehall.

Det blir ikke godt motatt på svømmelhallens Facebook side. Der er det flere som synes reglene er for strenge.

Man har da mye bedre oversikt over barna fra kanten, enn om man er i vannet. Aldri sett at badevakter svømmer blant de dem skal passe på.

mor på svømmehallens facebook-side

Tre barn reddet

Teis Lund Gregersen sier reglen er nødvendig fordi mange foreldre går i kafeen, leser bok, stikker i badstuen eller blir sittende på samme sted, selv om barna går til en av de tre andre bassengene i hallen.

– Vi må ha hjelp fra foreldrene, og vi må ha dem i umiddelbar nærhet. Vi kan nesten ikke tilgi oss selv hvis det skjer noe. I Østfold har de hatt en drukning i basseng i sommer.

Han legger til at det ikke er for å være vanskelige at de har lagd denne regelen, men fordi de tar sikkerheten seriøst. Han håper folk heller kan se reglene som en mulighet til å ha kvalitetstid med barna.

Nes svømmehall åpnet for to uker siden, og har så langt hatt 6 000 badegjester. Men på den korte tiden har hele tre barn blitt hentet opp av basseneget.

– De ble reddet opp og fikk bare en forskrekkelse. Men det er ikke noe vi ønsker for noen, sier han.

– Sikkerhet er viktigst

Men ikke alle syns den nye reglene er så dum. Finn Egil Sandmoe er i svømmehallen for første gang og har med seg fem barnebarn i bassenget.

Han synes reglen om at voksne som har ansvar for barn må ha på badetøy og være klar til å hoppe i bassenget er helt grei.

– Jeg stoler på de personene som har gjort en risikovurering. Sikkerheten er den viktigste, sier han.

Finn Egil Sandmo med barnebarna i bassenget
Foto: Sjur Førland / NRK