Se opp! Her kommer de snille lastebilgutta

En liten advarsel; lørdag formiddag skal 20 av dem ut på veien i konvoi mellom Råde og Fredrikstad. Men, de lover at de er snille. Formålet er å overlevere en sjekk til barneavdelingen på sykehuset.

Frank Bergvatn, lastebilsjåfør.

Lastebilsjåfør Frank Bergvatn samler opp mot 150 kolleger i Råde idrettspark denne helga. Truckers fra Østfold er snille, lover han. FOTO: MERETE KILDAHL.

Foto: MERETE KILDAHL / NRK

Østfold truckers skal samle seg til sosialt treff ved Råde idrettspark denne helga. Der venter de at 140 sjåfører og lastebileiere møter med egne doninger.
Det kan vel irritere andre bilister på veien?

– Det håper vi ikke. Vi er jo snille guttær. Derfor har vi lyst til å gi en pengegave til barneavdelingen på sykehuset. Det vil si påmeldingsavgiften til arrangementet, forteller en av sjåførene bak arrangementet, Frank Bergvatn.

Han jobber til daglig i Utne Transport i Sarpsborg.

Snille og sosiale

– Vi får sjelden tid til å stoppe opp på samme sted og prate oss kolleger imellom. I fjor samlet vi noen. Det ble en suksess og i år har vi invitert alle sjåfører i Østfold. Foreløpig tyder det på at vi blir opp mot 150 stykker. Målet er rett og slett sosialt samvær og å vise at vi er opptatt av å være snille, selv om enkelte andre ute på veiene irriterer seg over de store kjøretøyene våre, forteller Bergvatn.

Han gleder seg til Truckers treff i Østfold, og håper det skal bli en tradisjon i åra som kommer.

Og oppfordrer andre som måtte møte dem på veien til og fra Råde om ta hensyn. Det lover han at lastebilsjåførene vil gjøre som best de kan.