Hopp til innhold

Her følger du Sommerbåten mot Høysand

Onsdag kommer NRKs sommerbåt til Høysand i Sarpsborg. Slik kan du følge båtens ferd til Skjeberg med båt eller fra land.

Sommerbåten 2015 - rute

Når Sommerbåten krysser Oslofjorden og går fra Horten til Høysand onsdag formiddag har du gode muligheter til å følge båtens ferd, vinke til alle om bord og kanskje komme med på direktesendingen som følger båtens ferd over fjorden.

Yasmin Syed

Yasmin Syed er programleder for minutt for minutt-sendingen fra Sommerbåten denne uka.

Foto: NRK

– Nå har dere muligheten til å gjøre det bedre enn Vestfold, ler Yasmin Syed, som er programleder for minutt for minutt-sendinga på Sommerbåten denne uka.

«MS Sjøkurs» forlater Horten klokken 11.15 og går på utsiden av Hvalerlandet. Mot Høysand går den på østsiden av søsterøyene og på innsiden av Tisler og Torbjørnskjær, men på utsiden av Trestenene.

– Så svinger vi rundt og opp forbi Herføl og Søndre Sandøy, og opp Singlefjorden. Da bør folk finne frem flagget og vinke til oss, sier Syed.

I Høysand rundt 15.15

Etter hvert som båten flyter oppover Singlefjorden kan også folk på fastlandet få båten på nært hold.

Båten kommer til å seile langs svenskegrensa og etter hvert som den nærmer seg Skjeberg kan man vinke til båten fra blant annet Grimsøy og Karlsøy.

Det er ventet at båten skal legge til kai i Høysand mellom klokken 15.15 og 15.30 onsdag ettermiddag.

– Vi har sending frem til halv fire, så jeg regner med at vi klapper til kai i Høysand litt før det, forteller Syed.

Under reisen fra Horten til Skjeberg får hun følge av blant andre Lotte Olsen, som er reporter for NRK Østfolds ettermiddagssending på radio, Etter to før fem.

Du kan også følge reisen minutt for minutt i videovinduet under:

Bli med oss på hele reisen fra Vadsø i nord til Oslo i sør gjennom 58 sommerdager