Her er MGP-traileren

Vogntoget med scenen til Melodi Grand Prix er endelig på plass – men nå er bannerne stjålet.

MGP-traileren er på plass

MGP-traileren som ble stjålet på mandag er endelig på plass foran Sarpsborghallen.

Foto: Christine M. Bergby/MGP

Politiet i Sverige ble ferdige med sine avhør og frigjorde vogntoget med Melodi Grand Prix scenen tidligere i dag.

Nå er scenen endelig på plass utenfor Sarpsborghallen, til Melodi Grand Prix ledelsens store glede.

– Nå har den endelig kommet til Sarpsborg. Nå er det hektisk, men det er veldig moro. Det begynner å skje ting i hallen nå, og vi merker at det er sirkus på vei inn i byen, sier prosjektleder for MGP i Sarpsborg, Bjørg Gustavsen.

Full forvirring

Lastebilen ble stjålet fra eiendommen til de som leverer det tekniske utstyret, AVAB, i Vestby, natt til mandag.

– Først fikk jeg fryktelig høy puls og ble stresset. Jeg tenkte at dette var en krisesituasjon, som jeg overhodet ikke hadde tenkt på, forteller Gustavsen.

Les alt om MGP her.

Semitraileren skal ha blitt stoppet etter en kontroll i Skåne i Sverige. En polsk 25-åring ble også pågrepet for tyveriet. Grunnen til at det at det tok sin tid med frigivelsen av lastebilen, var at man ikke fant en tolk til polakken.

Deretter fulgte det full forvirring mellom politiet og prosjektledelsen om når vogntoget skulle sendes tilbake til Norge.

Scenen på plass - bannere stjålet

Samtidig som det var klart at scenen var på plass kom det meldinger om at MGP i Sarpsborg var blitt rammet av nye tyverier.

Tre Melodi Grand Prix bannere har nemlig blitt stjålet fra sine plasser utenfor Sarpsborghallen, i Torsbekkdalen og ved Sarpsborg roklubb. En av disse er funnet og hengt opp utenfor Sarpsborghallen.

– Dette er rent hærverk. Bannerne er viktige for å synliggjøre at vi har et stort arrangement i byen. Disse er kostbare og vi vurderer nå å politianmelde skadeverkene, sier Dag Andersen, markedsansvarlig i MGP Sistesjansen i Sarpsborg