Hopp til innhold

Her er bymisjonens nye sykkeldrosje

Sammen med kommunen skal Kirkens Bymisjon engasjere ungdom til dugnad som sykkeldrosjesjåfører, og dermed kommer de eldre i farta uten å måtte løfte så mye som et kunstig kneledd.

Sammen med kommunen skal kirkens bymisjon engasjere ungdom til dugnad som sykkeldrosjesjåfører, og dermed kommer de eldre i farta uten å måtte løfte så mye som et kunstig kneledd.

Slik skal eldre sykles rundt på gamle trakter. Foto/redigering: Tor René Stryger.

I Fredrikstad søker kommunen og bymisjonen frivillig ungdom som kan tråkke eldre rundt i gratis sykkeldrosjer. Hensikten er å få de eldre ut i frisk luft.

– Du knytter generasjoner sammen. Frivillige kommer for å engasjere seg og tar med mennesker som kanskje har litt problemer med å bevege seg, ut på sykkeltur, sier gatepresten Per Christian Skauen.

Ideen om å la unge frivillige sykle eldre rundt i naturomgivelser på gamle trakter falt i god jord hos dagens prøvekaniner.

– Det kan bli kjempekoselig det. Så ender man vel opp ved en koselig kafé der man kan ta seg en kopp kaffe, sier Rigmor Bjørgo, som prøve en kjøretur.

Bymisjonen håper å komme i gang til våren med prosjektet som opprinnelig er adoptert fra Danmark, der erfaringene er gode.