Hopp til innhold

Her er Ap-toppene

Ole Haabeth og Siv Jacobsen montasje
Foto: Sebastian Nordli/Espen Torgersen/NRK

Arbeiderpartiet i Østfold er et steg nærmere den endelige nominasjonen foran fylkestingsvalget 2015.

Det utkrystalliserer seg nå en liste på en håndfull navn som kan komme til å toppe den lista. Denne lista er nå på vei ut til kommunepartiene etter at alle medlemmene fikk si sitt tidligere i høst.

Støtte til Haabeth

Avstemningen blant medlemmene viste tydelig støtte for fylkesordfører Ole Haabeth i partiet. Haabeth gikk i september ut og signaliserte at han godt kunne byttes ut dersom partiet heller ville ha en annen person på topp. Det ville partiet ikke. I alle fall ikke grasrota i fylkespartiet.

Her er de navnene som akkurat nå ligger øverst på nominasjonskomiteens foreløpige liste:

  • Ole Haabeth, Fredrikstad
  • Siv Henriette Jacobsen, Moss
  • Andreas Lervik, Sarpsborg
  • Cecilie Agnalt, Skiptvet
  • Lars Pedersen Due, Halden
  • Inger-Christin Torp, Sarpsborg

I Arbeiderpartiet er det tradisjon for å ha en jevn miks av kjønn og geografisk tilhørighet, og derfor skal det mye til at det kan blande seg inn helt nye navn i toppen av denne lista nå.

Fornying og kontinuitet

Kontinuitet skal også balanseres med fornying, og navn som Cecilie Agnalt og Lars Pedersen Due er kanskje ubeskrevne for mange velgere utenfor egne lokalsamfunn. Agnalt sitter på fylkestinget i dag, men er kun vara til fylkets opplæring, kultur- og helsekomité.

Due er på sin side varamedlem til selve fylkestinget.

Neste fase av nominasjonsprosessen i Arbeiderpartiet er at kommunepartiene, AUF og samarbeidskomiteene mellom Arbeiderpartiet og LO-avdelingene skal få si sitt. De må si fra innen 1. november dersom de skal påvirke lista.

Deretter går det to uker før nominasjonskomiteen legger fram sitt endelige forslag 15. november.

29. november er det nominasjonsmøte i Østfold Arbeiderparti.