Hopp til innhold

Her avfyrer raneren to skudd

Politiet leter fremdeles etter mannen som ranet Spydeberg sparebank. En person ble pågrepet onsdag kveld, men er sjekket ut av saken.

Ran i Spydeberg

Raneren avfyrte to skudd i det han gikk inn i banklokalet, opplyser politiet.

Foto: Politiet

I løpet av onsdag kveld ble en person pågrepet etter ranet i Spydeberg Sparebank, opplyser politiet i en pressemelding klokka 21:20.

– Personen er sjekket ut av saken og er nå løslatt. Vi etterforsker saken videre for å finne riktig gjerningsmann, sier operasjonsleder Leif Olav Holten.

Ifølge NTB var den pågrepne en mann i 40-årene fra Østfold.

– Vi har fremdeles ikke pågrepet gjerningsmannen, men vi har fortsatt gode spor som vi jobber videre med utover kvelden, sier politiførstebetjent Rune Isaksen til NRK.

Søker fortsatt

Søket etter gjerningsmannen har fortsatt gjennom natt til torsdag, og vil ifølge politiets operasjonssentral bli intensivert utover dagen.

Det har også kommet inn nye tips som vil bli tatt tak i når etterforskningsavdelingen er på plass torsdag.

– Raneren avfyrte to skudd i det han gikk inn i lokalet. Det er alltid ubehagelig men en person som går bevæpnet rundt, men vi har ingen grunn til å tro at han skal være farlig for befolkningen ellers, sier Isaksen.

(Artikkelen fortsetter under)

  • SE VIDEO:
    Store politistyrker leter fremdeles etter raneren som fyrte av skudd inne i lokalene til Spydeberg sparebank i formiddag. Mannen skal være i 20-årene, og han stakk av til fots etter ranet. Ranet ble fanget opp av overvåkningskameraer

    Raner på frifot

Onsdag kveld offentliggjorde politiet overvåkningsbildene fra ranet.

– Vi håper at publikum som ser denne videoen kan dra kjensel på gjerningsmannen, og ta kontakt med oss så fort som mulig. Vi har fått godt med tips utover dagen, men vi håper på enda flere, sier Isaksen.

Raneren beskrives som en høy og slank mann i 20–30 årene. Han var kledd i en mørk arbeidsjakke, grå beinklær og hvite joggesko.

  • Har du tips kan du ringe 45 63 73 20.

– Ransutbyttet var minimalt

Politiet er forberedt på at gjerningsmannen fremdeles er bevæpnet.

Rune Isaksen

Politiførstebetjent Rune Isaksen.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– De siste sikre opplysningene vi har om gjerningsmannen er fra da han forlot banklokalet til fots, vi har ikke noen observasjoner av han etter det, sier politiførstebetjent Isaksen.

Ifølge politiførstebetjenten fikk raneren med seg et «minimalt utbytte». Knut Audun Johansen (11) gikk som bøssebærer for årets TV-aksjon.

Han synes det er synd hvis mannen som ranet Spydeberg sparebank var ute etter aksjonspengene. Isaksen har ingen tro på at gjerningsmannen fikk med seg dem.

– Nei, det tror jeg nok ikke, sier han.

Har avhørt vitner

Det var 15 ansatte og 7–8 kunder inne i banklokalene under ranet. Ifølge banksjef Rune Hvidsten skal alle som var i banken etter forholdene ha det bra.

Ran Spydeberg

Her raner mannen i 20-årene Spydeberg Sparebank.

Foto: Politiet

– Jeg tror de fleste som har vært utsatt for ran opplever det som truende, uavhengig av det har vært våpen involvert, sier han.

Parallelt med søkene etter ransmannen gjennomfører politiet vitneavhør samt sikring av tekniske spor på åstedet.

– Politiet kan ikke gi nærmere informasjon om hendelsesforløpet på nåværende tidspunkt på grunn av etterforskningsmessige hensyn, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marita Hatlelid i Follo politidistrikt.