Hopp til innhold

Her angriper villsvinet to jegere

De lokale jegerne Martin og Lars de Flon fra Halden fikk seg en opplevelse for livet etter villsvinjakt på onsdag. Se video!

Angrepet av villsvin

Her er villsvinet på vei mot jegerbrødrene i full fart.

Foto: www.jaktfilm.net

Lars de Flon

Lars de Flon fikk seg en liten støkk, da han ble angrepet av et villsvin på onsdag.

Foto: Kjell Olav Nordberg/NRK

– Jeg var livredd for at den skulle snu og komme tilbake, men den stakk heldigvis bort, og stanset omtrent 300 meter unna, sier Lars de Flon til NRK.no.

Han og broren Martin var i et jakttegn i Norrköping i Sverige på onsdag, for å finne et villsvin som hadde angrepet en hund dagen før.

– Det var en som hadde vært inne i jakttegnet med en annen hund for å jakte på flere villsvin. Den hunden ble angrepet, og ble så skadet at den måtte avlives senere på kvelden.

Han som driver jakttegnet kontaktet de to brødrene Martin og Lars de Flon for å høre om de hadde lyst til å prøve sin hund på villsvinet, som uansett skulle tas ut – det ønsket de.

Se episoden her:

Video Angrepet av villsvin

Angrepet av villsvin. Video: Lars de Flon/www.jaktfilm.net

– Den var spesielt hissig

Jakthunden «Ronja» fulgte etter villsvinet i rundt en halvtime, før grisen snudde og satt fart etter hunden. Plutselig satt den blikket i de to brødrene.

– Vi har jaktet en del villsvin tidligere, og stort sett er det hunden som jakter grisen, men her var det motsatt. Denne grisen var spesielt hissig, og vi sto kanskje litt i veien for den.

Martin var utstyrt med rifle, og ble tvunget til å skadeskyte villsvinet. Skaden hindret imidlertid ikke dyret fra å sende fotograf Lars rett i bakken.

– Den var vel en halvmeter fra meg, og den hadde fine tenner, så det kunne fort gått verre enn det gjorde. Jeg var livredd for at den skulle snu og komme tilbake, men den stakk heldigvis bort, og stanset omtrent 300 meter unna.

Etter å ha sendt «Ronja» etter villsvinet på nytt, fikk Martin de Flon omsider skutt og avlivet dyret.

– Vi var ganske nervøse i etterkant, men etter ti minutter kom vi oss til oss selv igjen.

Heldigvis uten noen skader å vise til.

Les også:

Martin de Flon

Martin de Flon skjøt villsvinet, og sørget for at broren slapp unna hendelsen uten skader.

Foto: Kjell Olav Nordberg/NRK