Henning Kvitnes får Østfoldprisen

Juryen for Østfoldprisen kunngjorde i formiddag at årets pris går til den folkekjære artisten, musikeren og låtskriveren Henning Kvitnes fra Halden.

Video Henning Kvitnes: Sensommerblues
Foto: Nyhetsspiller

Henning Kvitnes sier til NRK at han er både stolt og glad over å få en pris fra «sine egne».

– Jeg syns det er veldig morsomt. Fryktelig morsomt. Og litt overraskende. Jeg hadde faktisk ikke tenkt på det i det hele tatt i år, sier Kvitnes.

– Det å få en sånn pris fra sine egne er jo en anerkjennelse da. Blir litt sånn profet i eget fylke. Der kan jo være moro det også, smiler han.

Takk for lang og tro tjeneste

I jurybegrunnelsen står det følgende:

« ... det er først og fremst som norskspråklig artist? med tydelig østfoldbunn? at Henning Kvitnes har blitt kjent over det ganske land. Han er en flott ambassadør og stolt over fylket sitt. Han har i en mannsalder vært formidler av det jordnære, ujålete og folkelige i sine tekster om hverdager og levd liv i alle fasetter. Og ofte har tekstene sveipet innom eller direkte vært en hyllest til fylket han alltid lengter hjem til»

Juryen for Østfoldprisen ønsker å gi prisen som en anerkjennelse og takk for «lang og tro tjeneste» for Østfoldkulturen i vid forstand og som en inspirasjon til å fortsette å være en flott Østfoldambassadør, et godt musikalsk forbilde og en formidler av det folkelige, ekte og jordnære som vi østfoldinger kjenner oss så godt igjen i.

Prisen deles ut under fylkestingets møte 5. desember.