Hellefoss og Vafoss er solgt

Treforedlingsbedriften Hellefoss i Øvre Eiker er solgt.

hellefoss

Det ble for kort tid siden kjent at Hellefoss er er solgt, og det er nå klart at driften av fabrikken gjenopptas tirsdag.

Vafoss i Telemark er også solgt.

– I dag gikk avtalen i boks som vi har gått og venta på så lenge. Nå er det klart for å kjøre i gang både Hellefoss og Vafoss, så nå er det bare jubel og glede, sier daglig leder Trond Lindborg.

Saken fortsetter under bildet.

Trond Lindborg

- Nå er det bare jubel og glede, sier daglig leder Trond Lindborg.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Hellik Teigen kjøpte eiendommene

– Som det er organisert nå, er det to driftsselskaper, som eies av Roar Paulsrud og Bringsbygg AS. De har gått inn og kjøpt det av boet. I tillegg nå, så har vi med oss Hellik Teigen, som har kjøpt eiendommene, og stiller da med eiendomsselskaper som vi benytter nær sagt fritt til produksjon.

– Hvor sikker var du på at dette skulle gå i boks?

– Jeg har vært veldig sikker sikkert ti ganger i løpet av de siste seks ukene. Det har vært veldig mye opp og veldig mye ned, men jeg har jo skjønt den siste uka nå, at det bare har vært et spørsmål om tid. Det er deilig å få det endelige svaret nå i dag, sier Lindborg.

Et nytt liv

– Det gjelder jo ikke bare for meg, men for alle som har gått rundt og lurt på hva som skjer, så er det klart, at dette er en god dag, sier Lindborg.

– Ja, hva betyr denne dagen?

– Den betyr på mange måter et nytt liv for oss, for vi skal i gang igjen. Vi skal tilbake til et normalt liv. Vi skal i gang med det vi liker å holde på med og det vi har tro på, så jeg tror det er mange motiverte ansatte som - for Hellefoss' del - kommer tirsdag morgen og er klar til å jobbe for fullt igjen.

– Er dere klar for å produsere tirsdag?

– Vi kjører i gang maskinene tirsdag morgen, også tar det vel noen dager før vi er helt oppe og går, men vi starter full produksjon så fort vi kan.

– Hvor mange ansatte er det jobb til?

– Da vi stoppa, så var vi 88 og kjørte seks skift. Når vi kjører i gang nå, så satser vi på å kjøre på fem skift. Vi har ingen garanti for at alle de 88 som var med i konkursen er tilgjengelige og vil være med på en oppstart, men vi får se, sier Lindborg.

Gratulasjoner fra LO

Nyheten om at de to bedriftene var reddet, ble tatt i mot med jubel også i LO.

"Vi gratulerer ansatte, ledelse og eiere på Hellefoss med at det gikk å få på plass en avtale som sikrer videre drift av denne viktige bedriften i Øvre Eiker.

Samtidig gir vi honnør til de tillitsvalgte og andre som har jobbet hardt for å få dette til. Det er mange, både i organisasjoner og kommunen som har jobbet frem dette resultatet vi ser i dag.

En gledens dag er det for alle som har sitt virke på bedriften, for skogeiere som leverer til virksomheten og til kommunen for at det fortsatt opprettholdes en viktig industriarbeidsplass i Øvre Eiker kommune.

LO ser frem til langsiktig drift, og strategiske grep for å drive Hellefoss videre i fremtiden."

Det skriver distriktssekretær Jan Petter Gundersen i LO Buskerud.

Blir trolig reddet i dag

Tror på en snarlig oppstart

NRK.no kommer tilbake med mer.