Ørjes største arbeidsplass heiet frem Ola

På Flexit i Ørje er det ingen restriksjoner mot å se OL i arbeidstiden. De samlet seg på fellesrommet for å følge Vigen Hattestad i lagsprintfinalen. Norge ble nummer fire.

Flexit i Ørje følge lagsprinten i OL

De ansatte på Flexit er klare for å følge med på lagsprinten i dag.

Foto: Christian Nygaard Monsen / NRK

Igjen kan Ørje bli satt på det vinterlige verdenskartet når Ola Vigen Hattestad skal gå for Norge sammen med Petter Nordtug i dagens lagsprint. Hele hans hjemkommune Marker er i spenning.

På den største arbeidsplassen i Ørje, Flexit, er det allerede hektisk aktivitet. Der sitter nervene løst før dagens sprints.

– I dag blir en utrolig spennende dag. Vi har selvsagt store forventninger til gullgutten vår. Det skal bli kjempegøy å følge, sier leder i bedriften Pål Martinsen.

  • Lagsprinten kan høres her eller på P1

Rigger opp i fellesrom

Gert Jansson og Nicolas Olausson

Omtrent halvparten av de ansatte er svenske, og Nicolas Olausson og Gert Jansson heier på Sverige.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Her er det ingen retningslinjer om at de ansatte ikke får følge med på OL i arbeidstiden.

– Her er vi litt mer fleksible. Når finalene går er det full TV-dekning og samling i fellesrom for å følge stafetten, sier Martinsen.

– Vi rigger opp TV i et fellesrom så folk får anledning til å komme når det er finaler.

I forrige uke ble det gull til Ørje da Hattestad slo alle konkurrentene i OL-sprinten.

Hans Einar Sætra, som også er leder i Ørje idrettslag har tro på at Hattestad kan gjenta suksessen.

– Vi har forhåpninger i hvert fall og det ser jo bra ut. Ola er i form og det ser ut som at Petter begynner å komme i form, så vi har trua.

– Men det er klart at det er flere sterke kandidater som sikker også vil ha gull. Russerne har vel også forhåpninger om å ta revansje på hjemmebane regner jeg med. Men vi tror, sier Sætra.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hattestad

Slik så det ut da Ola Vigen Hattestad tok gull tidligere under OL.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Halvparten svensker

Marker en grensekommune og arbeidsplassen har derfor mange svenske ansatte. En av de svenske damene forteller til NRK at hun er usikker på hvor hun har hjertet sitt i dag.

– Vi har et internt lite OL mellom Sverige og Norge her. Vi er omtrent halvparten av hver nasjon som jobber her. Det er klart at etter stafettene var det ikke noe godt å gå på jobben, men nå har det begynt å løsne igjen, ler Pål Martinsen.

Svenskene har gjort det bra under årets OL, Norge vi har slitt med dårlige ski.

Det har en av svenskene på Flexit gledet seg over.

– Jeg har vært høyt oppe. Man får leve på det som blir. Jeg håper det blir et bra oppgjør i dag, at det blir spenning inn i det siste. Ærlig talt holder jeg vel med Sverige, sier han.