Mye vold preget påskefeiringen i Østfold

Mange slagsmål og utidig opptreden. Generell amper stemning i bykjernene. Slik oppsummerer politiet i Øst politidistrikt natten i Østfold-byene.

Allerede før midnatt måtte politiet rykke ut til tre meldinger om slåssing og aggressiv oppførsel.

To personer ble pågrepet og ytterligere to personer ble innbrakt etter et slagsmål på Klavestadhaugen utenfor Sarpsborg sentrum. De pågrepne ble anmeldt for vold mot politiet.

Og i Halden fikk politiet melding om at to grupperinger var innblandet i et slagsmål på torget. Den ene grupperingen hadde forlatt stedet da patruljen ankom.

Omtrent samtidig ble en mann i 40-årene anmeldt etter å ha vært kranglete og aggressiv i Sarpsborg sentrum.

Politiets operasjonsleder valgte å oppsummere natten på følgende måte:

– Mange overstadig berusede personer, mange slagsmål og utidig opptreden. Generell amper stemning i bykjernene – 12 til 15 personer bortvist. Politiet ønsker alle en fortsatt fredfull påske.

Rabiat på bensinstasjon

Også i de indre delene av fylket var det ampert i natt. Politiet rykket ut til et utested på Ørje etter meldinger om slagsmål, men da de kom til stedet hadde personen som sto for volden forlatt stedet.

Personen er imidlertid kjent av politiet fra tidligere.

I Moss ble en mann anmeldt etter å ha gått løs på en bensinstasjon.

– Mannen ble innsatt drukkenskapsarresten. Anmeldes for rabiat opptreden på en bensinstasjon, hvor han utførte omfattende skadeverk, opplyser operasjonslederen.

Og tidlig på morgenkvisten ble politiet i Moss utsatt for vold da de forsøkte å hjelpe en mann i 20-årene hjem. Mannen ble isteden pågrepet for volden.