Hektisk nyttårsnatt

Romerike politidistrikt har hatt over hundre henvendelser i løpet av nyttårsnatten.

Oppskyting av raketter ved Oslo Rådhus på nyttårsaften 2011

Fyll og bråk har preget nyttårsfeiringen i Oslo og Akershus.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Ordensforstyrrelser, fyll, bråk og slåssing både på private adresser og på offentlig steder preget politiets natt til det nye året.

– Vi har blant annet pågrepet fem promillekjørere. To av dem har vært involvert i trafikkulykker. Vi har hatt 13 ordensforstyrrelser på private adresser, og 24 på offentlig sted, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt Peter Olaussen.

Politiet ble angrepet

Politiet ble like før klokken 04.00 angrepet av en mann og en dame da de drev med førstehjelp på en 28 år gammel mann.

– Mannen hadde enten blitt slått ned eller falt. Han blødde mye fra hodet, og patruljen satte i gang med førstehjelp. Da ble de plutselig angrepet av paret, sier operasjonsleder Bjørn Jahr.

Politiet fikk kontroll på paret og de havnet i arresten. De foreløpig ikke hvorfor de ble angrepet, eller om det er en relasjon mellom paret og 28-åringen.

Den skadde ble kjørt til Ahus med formentlig alvorlige hodeskader.

Fyll og bråk i Follo

Heller ikke Follo politidistrikt fikk en rolig nyttårsaften. Bråk og slagsmål som følge av stort alkoholinntak preget kvelden.

Politiet i Asker og Bærum opplyser at de også har hatt episoder med fyll og bråk, men ikke mer enn på en vanlig lørdagskveld.

Oslo brann- og redningsetat forteller at de heller ikke har hatt alvorlige hendelser. Det har noen som har moro med å sette fyr på søppelkasser, men ellers har det vært stille.

Like etter klokken 23.00 fikk de inn en melding om en brann i et hus på Ammerud. Brannen hadde startet i en trappeoppgang og ble slukket i løpet av ti minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brann i Bergensveien

Ingen personer ble skadet i boligbrannen på Ammerud.

Foto: Erik Engen/NRK

Nyttårsfeiring uten skader i Oslo

I hovedstaden sto Oslo kommune for fyrverkeri på Rådhusplassen. Til tross for at rundt 40 000 mennesker feiret inngangen på 2012 der, ble så å si ingen skadd under feiringen.

Eneste melding politiet fikk om skadde på grunn av fyrverkeri, var om en som skjøt av seg to fingre i forbindelse med ulovlig oppskyting av fyrverkeri.

– Med tanke på at så mange mennesker samles, og mange av dem er beruset, synes jeg at bare en personskade i forbindelse med fyrverkeri er et godt resultat, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tore Solberg.

Han opplyser at det har vært en travel natt, men det har ikke vært noen store alvorlige hendelser.

– Det har vært mye fyll og bråk. Vi har hatt noe etterslep, og på grunn av mange nachspiel har det først roet seg nå i 10-tiden. Men det har vært en helt vanlig nyttårsfeiring, sier Solberg.