Hopp til innhold

Vil ha seier til Start, men gull til Godset

Start-kaptein og tidligere Strømsgodset-spiller Glenn Andersen håper på Godset-gull i serien, men er ikke villig til å gi fra seg seieren på søndag.

Glenn Andersen

Start-kaptein Glenn Andersen har tro på seier mot Godset på søndag, men håper gamleklubben tar seriegullet.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

På søndag får Strømsgodset besøk av Start på Marienlyst stadion i Drammen.

Dette er en av de tre siste og avgjørende kampene for begge lag. For Godset handler det om gullkampen i serien, mens Start kjemper for å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Spiller mot gamleklubben

Glenn Andersen spilte i drammensklubben inntil for to år siden. På søndag leder han laget sitt som kaptein for Start, mot gamleklubben. Selv om han ikke angrer på klubb-byttet, er han imponert over hva Strømsgodset har fått til.

– De har klart seg imponerende bra. De har virkelig tatt noen steg spesielt på bortebane, så det er moro å se at spillere som jeg har spilt sammen med tidligere har lyktes så godt som de har.

– Jeg visste at det var kvalitet i den spillergruppa, og det er kvalitet i trenerteamet rundt. Det er gjort en kjempejobb der, sier Andersen.

Les også:

Tilbake for første gang

På søndag er det første gang Andersen er tilbake på Marienlyst stadion siden han sluttet i Strømsgodset i 2011.

– Det er litt spesielt. Jeg har veldig mange gode minner fra Marienlyst og jeg har gode følelser for Godset. Barna mine er født i Drammen, og jeg har blitt godt kjent med klubben og byen.

– Så håper jeg for både Start sin og min del at jeg fortsatt sitter igjen med gode minner etter søndag, smiler Andersen.

Usikker på mottakelsen

Andersen spilte for Strømsgodset fra 2006 til 2011, er og ikke sikker på hvordan Godset-fansen vil ta han imot når han nå kommer tilbake.

– Hvordan jeg blir tatt imot vil jo tiden vise. Jeg spiller jo på det laget som skal prøve å vinne over hjemmelaget, så det er ikke sikkert vi vil bli tatt så veldig godt imot.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SIFs Andre Bergdølmo og Glenn Andersen

Glenn Andersen sammen med Andre Bergdølmo da han fortsatt spilte i SIF-drakta.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tror på seier

Andersen sier han tror på seier selv om de møter en av gullkandidatene i serien.

– Selvfølgelig har jeg tro på det. Vi møter aldri opp til en kamp hvor vi ikke har tro på at vi skal klare å ta poeng.

Strømsgodset har i en årrekke vært kjent for å være gode på hjemmebane, men de er ikke uslåelige, sier Andersen.

– Strømsgodset tapte hjemme sist i 2011, og den kampen spilte jeg selv. Så nå kan det jo være de går på et tap igjen, nå som jeg er tilbake på Marienlyst.

– Vi på sørlandet tror i alle fall at vi skal klare å gjøre det alle sier at er umulig. Jeg tror ikke det er noen andre i landet som tror at vi kommer til å ta poeng eller vinne mot Godset, men vi stiller selvfølgelig opp i den kampen med tro på seier, sier Andersen.

Les også:

Heier på Godset

Det er Rosenborg og Strømsgodset som kniver øverst på tabellen, og kriger om et seriegull. På spørsmål om hvem han heier på, svarer han drammensklubben.

– Som tidligere Godset-gutt så håper jeg selvfølgelig at Strømsgodset tar seieren.

Andersen tror ikke Start vil ødelegge for Godsets gullsjanser dersom de tar seieren på søndag.

– De klarer seg veldig fint på egen hånd. Jeg tror at Rosenborg også taper i helgen og i så fall er de jo like langt, men Godset leder på målforskjell, så da kan de avgjøre det selv.

– Vil kjempe med nebb og klør

Start ligger i motsetning til Strømsgodset i bunnsjiktet av tabellen.

Nederst ligger Hønefoss, men de trenger bare 8 poeng for å klatre forbi Start.
Med kun tre kamper igjen i serien, legger ikke Andersen skjul på at de sårt trenger poeng fra helgens kamp.

– Det er tett i bunnen og vi trenger hvert eneste poeng, og vi kommer til å kjempe med nebb og klør for de poengene. Det har jo skjedd før at lag som ligger i bunnen har tatt 9 poeng på de tre siste kampene, så ingen er sikre her og vi trenger hvert eneste poeng.

– Strømsgodset er soleklare favoritter i helgens kamp, men fotballen er rund og det har skjedd større under enn at vi kan ta seieren, avslutter Andersen.