Heidi og Camilla klar med hage-TV

I april 2017 sender NRK1 programmet «Hagen min». Programmet er lagd av to damer fra Østfold og vil vises for hele landet. – Her blir det endelig litt østfolddialekt på TV!

Hagen min

I BLOMSTERENGA: NRK Østfolds Heidi Sivertzen-Oksmo og Camilla Næss lager et nytt hageprogram som kommer på NRK1 våren 2017.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Vi prøver å få sola til å skinne i hver episode, forteller programleder Heidi Sivertzen-Oksmo.

«Hagen min» vil bli sendt i 10 episoder våren 2017. Bak programmet står NRK Østfolds Heidi Sivertzen-Oksmo og Camilla Næss.

Været har vært den største utfordringen i arbeidet med programmet.

– Det har vært lange dager på kontoret hvor vi har stått og sett ut og ventet på opphold. Vi har vært ute i vind og latet som om det er sol. Vi har vært iskalde, men på TV ser det veldig varmt og deilig ut.

– Da vi gjorde opptak med snekkeren var det stiv kuling ute, vi stod med boblejakker og luer, men snekkeren måtte se vårlig og frisk ut! Hun hadde ull under da, ler fotograf, redigerer og ansvarlig for regi, Camilla Næss.

Ikke et Østfold-program

Steinar Johansen

FREDRIKSTAD-DIALEKT: Gartner Steinar Johansen bidrar i serien med mye humor, ekspertuttalelser og bred Fredrikstad-dialekt.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

– Selv om vi har kontor i Fredrikstad og er østfoldinger, blir ikke dette et Østfold-program. Vi bruker likevel det som er nærheten, og vi har jo klimaet på vår siden. Det blomstrer mer her enn det gjør i Finnmark, sier Næss.

– Det blir Østfolddialekt fra programlederen, men vi har vært over alt. Vi har også innslag fra hele landet i hvert program, følger programleder Sivertzen-Oksmo opp.

Dag Tjersland

FRISTELSER: Dag Tjersland er programmets kokk og byr på flere fristelser.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

I programmet møter man tre eksperter, gartner Steinar Johansen fra Fredrikstad, snekker Stine Marie Bjørnstad fra Degernes og kokk Dag Tjersland fra Grimstad. Ekspertene bidrar med tips og triks.

– Vi prøver å få inn fag på en humoristisk og folkelig måte. Det skal være hyggelig å se på, samtidig som man får inn litt læring, forklarer Næss.

Gjør alt selv

Stine Marie Bjørnstad

Stine Marie Bjørnstad fra Degernes er med.

Foto: NRK

De to jobber tett sammen. Selv om det fremstår som om Sivertzen-Oksmo bare er programleder på skjermen, bidrar hun også til serien som journliast og researcher. Sammen skriver de manus og er ansvarlige for dramaturgien. Kort fortalt gjør de omtrent alt selv, som et team.

– Det er nesten som vi er blitt gift, dattera mi tror vi har samme etternavn, ler Sivertzen-Oksmo.

– Det blir begrensninger når det bare er oss to, vi tenker mye på programmet. Heidi har til og med drømt om planter om natta, smiler Næss.

– Det var en natt det var full storm, og jeg var så redd for at de georginene vi skulle filme dagen etter skulle knekke i den sterke vinden. Jeg fikk ikke sove!

Hagen min

BLOMSTERSYKKEL: Det meste handler om blomster og planter i «Hagen min». Selv sykkelen programleder Heidi bruker, er selvfølgelig pyntet med blomster.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Egen hage har fått lide

Å lage et program til NRK1 tar tid. Arbeidsdagene handler om vær, blomster, hager og planter, det er ikke mye tid til overs til egen hage.

– Jeg har alltid vært mye i hagen og er interessert i blomster, men aldri før har det vært

Camilla Næss

HØYT OPP: Camilla Næss har mange oppgaver i forbindelse med hageprogrammet. Ofte må hun høyt opp, her på et tak, når hun filmer.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

så dårlig stelt i hagen min. De hagene vi besøker i programmet er så ekstremt fine, så det føles veldig stusselig å komme hjem, sier Sivertzen-Oksmo.

– Jeg krabber mye på knærne eller er oppe på tak og lignende når jeg filmer på jobb, men når jeg kommer hjem så er det rett til luking i min egen hage.

Hageeiere har rett, man får en spesiell ro av å holde på i hagen, det er nesten litt som meditasjon, avslutter Næss.