Hedrer datteren (14) med en lys begravelse

Foreldrene til 14 år gamle Sharidyn Svebakk-Bøhn har foreslått at alle kler seg i lyst under begravelsen i dag.

Sharidyn Svebakk-Bøhn

Sharidyn Svebak-Bøhn ble kun 14 år gammel. I dag hedrer familie og venner henne med å kle seg i lyse klær i begravelsen.

Foto: Bendiksby, Terje/Privat / SCANPIX

Sharidyn Svebakk-Bøhn, bedre kjent som Sissi, er et av ofrene i terrorangrepet mot AUF på Utøya. Kun fem dager før massakeren fylte Sissi 14 år.

I dag begraves den unge jenta fra Bragernes kirke i Drammen, og en av dem som kommer for å vise henne den siste ære, er tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

Familien til 14-åringen ønsker ingen mørk begravelse. De vil lyse den opp, slik Sharidyn lyste opp livene deres, skriver Dagbladet. Derfor har foreldrene Vanessa Svebakk og Odd Roger Bøhn foreslått at alle kler seg i hvitt eller lyse klær, i stedet for tradisjonelle mørke farger, i begravelsen.

– Sorgen er bunnløs

Da det ble kjent at datteren var en av dem som var drept på Utøya, sendte familien ut et minneord om henne som NRK.no fikk tillatelse til å formidle.

"Hun reiste til Utøya og var bare så vidt i gang med livet. Hun var ei vakker, omsorgsfull og livskraftig jente som hadde gledet seg masse til å reise på Utøya for første gang".

Sharidyn ble født på New Zealand, hvor moren hennes er fra. Oppveksten i Drammen ble raskt preget av stor omsorg og et sterkt engasjement. Foreldrene beskriver datteren som svært modig.

"Sharidyn var ei modig jente som tok utfordringer på strak arm. En av hennes sterkeste sider var hennes store omsorg for andre. Hun var en stolt storesøster til sine to små søstre, og passet alltid så godt på dem. Med sitt store hjerte hadde hun mye empati for andre, hun var lojal og hun var flink til å gi støtte og trøst når andre hadde det vanskelig. Hennes smil kunne lyse opp et helt rom, og det smittet over på alle i nærheten".

– Hun kunne blitt noe stort

Leder av Drammen AUF, Nicoline Bjerge Schie er overbevist om at Sharidyn kunne kommet seg opp og fem i politikken om hun hadde fått leve.

– Det er ufattelig trist at hun er borte. Det er et stort tap både for familien og AUF. Hun var moden for alderen og SIssi kunne utviklet seg til å bli leder og ha tillitsverv i partiet. Hun kunne blitt noe skikkelig stort, sier hun til Drammens Tidende.