Roar Johansen: – Det er blytungt

Hønefoss-trener Roar Johansen er under kraftig press etter en elendig sesongstart. Men han har fremdeles tillit.

Roar Johansen

Roar Johansen og Hønefoss ble ydmyket i bortekampen mot Fredrikstad søndag. Men klubben sier treneren sitter trygt.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Kun 2 av 12 kamper i 1. divisjon er vunnet av fjorårets eliteserielag. Bunnivået ble nådd med 0–5 borte mot Fredrikstad. HBK ble rundspilt.

– Det var ikke akkurat resultatet vi ønsket oss i går. Jeg har hatt bedre opplevelser på Fredrikstad stadion, sier Roar Johansen til NRK dagen etter tapet.

HBK-treneren fra Rygge i Østfold er satt under kraftig press etter kun åtte poeng på de 12 første kampene. Johansen innrømmer at sesongstarten har vært tung.

– Det er blytungt for oss som er på jobben hver dag for å få dette til å bli bra. Men når man er inne i en mai-måned hvor kampene kommer hver tredje dag i snitt, så er det ikke noe særlig tid mellom kampene til å gjøre endringer, til å få trent og rettet på ting. Man er på mange måter avhengig av å komme inn i en flytsone og få et resultat man kan bygge videre på, sier han.

Fortsatt tillit

Etter kampen i går ønsket ikke klubben å kommentere trenersituasjonen.

– Det vurderer vi ikke ti minutter etter en fotballkamp er ferdig. Roar er hovedtrener i HBK, sa klubbens daglig leder Rolf-Magne Walstad til Ringerikes Blad om treneren fortsatt har tillit etter søndagens femmålstap.

Johansen sier til NRK at han føler at han fremdeles har tillit i jobben som hovedtrener.

– Ja, absolutt. Så lenge jeg ikke får signaler om noe annet, og jeg møter spillere som ser meg i øya og hører på det jeg sier, og prøver så godt de kan, så føler jeg absolutt at jeg har det.

– I slike perioder dukker alltid dette spørsmålet opp. Det er naturlig at det kommer nå også, men jeg gleder meg til å komme på jobben hver dag og være med på å snu dette, legger han til.

Ligger på nedrykk

For å snu resultatene har Johansen og spillerne blitt enige om at klubben må spille en enklere fotball enn hva som er blitt gjort hittil.

– Det som er viktig nå er å få to-tre seiere og få selvtillit og troen inn i spillergruppa. Spillerne må ha troen på at de klarer å treffe med en pasning på fem meter. Så kan man begynne å bygge videre derfra.

– Det viktigste nå er å få en seier. Hvordan den seieren kommer er jeg totalt likegyldig til. Vi må bare begynne å vinne fotballkamper.

Hønefoss ligger tredje sist i 1. divisjon. Hele sju poeng skiller opp til Tromsdalen på plassen over streken. Per i dag er vi et nedrykkslag, sier treneren.

– Vi må konsentrere oss om å komme oss ut av den situasjonen vi er i før vi begynner å se oppover tabellen. Per nå ligger vi på nedrykk, og da må vi agere som et lag som ligger på nedrykk. Vi må først komme oss over streken, så får vi se hvor langt over den vi klarer å komme.

(NRK/NTB)