Hopp til innhold

Ingen krise i Hønefoss

Styrelederen tror Norges Fotballforbund kommer til å være fornøyde med den nye handlingsplanen.

Røine

Niels Røine tror fotballforbundet er fornøyde med jobben de har gjort med en ny handlingsplan.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Hønefoss har nå gitt beskjed til Norges Fotballforbund hvordan de skal forbedre økonomien i klubben.

I forrige uke ble det kjent at HBK havnet i såkalt rød sone hos fotballforbundet, noe som blant annet tilsier at klubben må lage en ny handlingsplan og at de havner under overvåkning.

– Den økonomiske situasjonen er at vi har hatt en inntektssvikt, og at vi snur hver stein for å spare kostnader og komme så bra ut som overhodet mulig av 2013, sier styreleder i HBK Toppfotball, Niels Røine, til NRK.no.

Har levert handlingsplanen

For en uke siden ble det kjent at Hønefoss hadde havnet i den røde sonen hos fotballforbundet. Da sa fotballpresident Yngve Hallén at klubben måtte komme med en ny handlingsplan.

Les også: Hønefoss og Start i rød sone

– De må da selvfølgelig rapportere, og lisensnemnda følger dette opp. Det er derfor vi har dette systemet, for at vi skal inn og irettesette klubber hvis de ikke følger opp på den måten de skal gjøre, sa Hallén.

Og den planen har nå Hønefoss overlevert til Norges Fotballforbund. Torsdag hadde de styremøte, før planen ble sendt til NFF på fredag.

Niels Røine er optimistisk med tanke på at klubben kan klare å snu dette.

Steve Clark

Steve Clark og resten av HBK-spillerne har spilt foran færre tilskuere enn forventet i 2013.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vi en helt konkret plan på. Vi har allerede hatt samtaler om planen, og vi tror de kommer til å være fornøyde med den. Så vi er veldig optimistiske til at vi får dette på riktig retning. Det er klart at det er tøft når det pågår, men vi krisemaksimerer ikke, sier Røine.

– Hva står i handlingsplanen?

– Det er jo helt konkret hvordan vi skal få klubben bærekraftig økonomisk, hva vi forventer av inntekter og hva slags budsjettrammer vi setter i 2014, forklarer Røine.

– Så du er ikke bekymret?

– Bekymring er jo når du ikke ser mulighetene. Og det gjør vi. En fotballklubb er ikke så veldig mye annerledes fra andre ting, annet enn at du må ha evne til å se mulighetene og evnen til å finne løsningene. Og det er vi i ferd med.

Les også: Optimisme i Hønefoss

Nedjustert budsjett

Publikumssvikten har slått inn over det norske fotballmarkedet, og flere klubber må nå tilpasse seg.

Røine sier at det blir et nedjustert budsjett for HBK neste sesong.

– Ja, samtidig så er vi ambisiøse og har noen nye ideer på hvordan vi også skal øke interessen og tilskuertallet. Men nå er det slik at bortsett fra vår gode konkurrent Strømsgodset, så har jo de aller fleste klubber opplevd det samme som oss. At det er en nedgang i tilskuertallet og en nedgang i inntektene, og at man mer og mer avhengig av de sportslige resultatene. Strømsgodset har en god økonomi og suksess, mens vi som sliter litt mer enn vi skulle ønske, vi opplever at publikum er litt mer på vent, avslutter Røine.