– Vi har ikke gjort funn så langt

Politiet og flere frivillige leter etter mannen som er savnet etter brannen i Marker mandag.

Leteaksjon i Rødenes i Marker

Politiet leter etter den savnede mannen i området rundt branntomta i Marker.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Letemannskaper var fredag morgen på plass i Marker for å lete etter mannen i 60-årene som har vært savnet siden en boligbrann på Rødenes mandag ettermiddag.

Branntomt Rødenes

Krimteknikere søkte gjennom brannruinene uten å finne den savnede mannen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Krimteknikere har denne uken gått gjennom brannruinene, og det har blitt søkt etter mannen med likhund, uten at den savnede mannen ble funnet.

– Jeg kan bekrefte at vi nå har en pågående leteaksjon i Marker. Det er fordi vi har en person som er savnet etter brannen, og vi må undersøke om han kan være noe annet sted i terrenget eller omgivelsene rundt, forteller politiadvokat Morten Lundén i Østfold politidistrikt til NRK.

Politiet og frivillige leter etter en savnet mann i Marker.

Hundesøk

Det er politiet som gjennomfører leteaksjonen, med støtte fra frivillige mannskaper fra blant annet Røde Kors og lokale jegere.

Også 11 hunder fra Norske Redningshunder er på plass for å bistå i søket.

– Dette ble startet opp på morgenen i dag. Vi har tatt utgangspunkt i brannstedet og vi fokuserer nå på å finne den savnede mannen. Det blir blant annet gjennomført hundesøk etter savnede, forteller Lundén.

Norske Redningshunder bistår i søket etter savnet mann.

Søker til det blir mørkt

Remi Kopperud

Remi Kopperud er politiets innsatsleder under leteaksjonen i Marker.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Politiets innsatsleder på stedet, Remi Kopperud, sier til NRK at man så langt har konsentrert søkene i skogen rundt huset, hvor den savnede mannen har pleid å være.

– Det blir søkt i et par kilometer i sirkel rundt huset i første omgang. Så vil vi vurdere å utvide søket utover kvelden. Vi har ikke funnet noe så langt, så vi vil fortsette frem til det blir mørkt, forteller Kopperud.

– Ettersom vi ikke har gjort rede for denne personen til nå, så har vi valgt å gjøre dette for å ikke utelukke noe som helst. Vi velger å søke for å finne svar, legger han til.