– Ingenting så langt tilsier at dette var ufrivillig

Politiet sier at de så langt ikke har grunn til å tro at det skjedde en voldtekt ved en skole på Ekeberg natt til søndag.

Mulig voldtekt på Ekeberg

SPERRET AV: Etter å ha snakket med vitner, mistenkte politiet at en jente hadde blitt voldtatt.

Foto: Hovemedia

Hendelsen skjedde ved en skole som har huset deltakere i fotballcupen Norway Cup. Det var et vitne som først varslet politiet. Da de rykket ut til stedet, forsvant en jente før de fikk snakket med henne. Basert på forklaringer fra andre vitner, startet politiet dermed en etterforskning uten å ha kommet i kontakt med hverken mulig offer eller gjerningsmann.

Nå viser det seg at det som har vært av kontakt mellom de involverte guttene og jentene, sannsynligvis har vært frivillig.

– I løpet av helgen har politiet klart å komme i kontakt med fire jenter som har bekreftet at de har vært involvert i denne hendelsen. Det er ingen opplysninger så langt som tilsier at dette er ufrivillig, sier leder ved avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid til NRK mandag morgen.

Hun sier at de aller fleste av de involverte er mindreårige, og jevnbyrdige i alder.

– Vi har hatt samtaler med to av jentene, og vil kontakte de to andre i dag. Vi tar også kontakt med foreldrene, og det vil rutinemessig bli sendt melding til barnevernet, sier Lid.

Nå vil den videre etterforskningen bli avklart når politiet har snakket med jentene.

– Hvis vi sitter igjen med et inntrykk av at alt har vært frivillig etter å ha snakket med alle jentene, er nok ikke dette en straffesak.