Hopp til innhold

Har ordfører-erstatteren klar

Stein Erik Lauvås er klar for fire år på Stortinget. Marker-ordføreren har allerede sikret at en erstatter for ordførerkjedet står klar.

Stein Erik Lauvås

Ordfører i Marker Stein Erik Lauvås kunne smile bredt etter at plassen på Stortinget var sikret.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Arbeiderpartiet er kjent for å tenke langsiktig, så vi har selvfølgelig tenkt på et eventuelt bytte. Det kommer vi til å gjøre på kommunestyremøtet vårt den 24. september. Vi kommer til å foreslå den som var varaordførerkandidat for oss ved kommunevalget, og som er gruppeleder i dag, Kjersti Nythe Nilsen, sier Sten Erik Lauvås til NRK.no.

Stein Erik Lauvås, tredjekandidat for Ap i Østfold, får sin første periode på Stortinget.

Ønsker tips til feiring

Arbeiderpartiet hadde tidlig tre mandater fra Østfold inne på Stortinget, men Lauvås valgte likevel å forholde seg rolig relativt lenge.

– Jeg er en av dem som sier at man får telle litt først. Det er greit å få inn noen ekte tall før gliset går helt rundt, men på landsmålingene ser dette greit ut. Men jeg har lyst til å vente på Østfold-tallene.

Men om Lauvås nærmest har en erstatter klar som ordfører i Marker, så slet han litt med å vite hvordan han skal feire plassen på Stortinget.

– Hvis det er noen som har en klar oppskrift på å markere dette, så tar jeg det gjerne imot, ler han.

– Men jeg kan si såpass som at dette ikke er en helt vanlig mandags kveld.

Vil reise rundt i fylket

Lauvås har vært ordfører i Marker i 10 år, og han tror at erfaringene han tar med seg fra ordfører-jobben kommer godt med i jobben som stortingsrepresentant for Østfold.

– Jeg håper at jeg kan bidra med noe fornuftig på Stortinget, som er bra både for Indre Østfold og for resten av fylket.

Hva er de største utfordringene til Østfold slik som du ser det?

– Det handler om samferdselsløsninger og arbeidsplasser. Jeg håper at jeg kan bidra med fornuftige ting.

Arbeiderparti-politikeren sier at han kommer til å reise rundt i fylket og spørre ordførerne hva de ønsker å gjøre noe med, og ikke bare vente til de kommer til ham.

– Det er minst like viktig som at folk skal reise inn til oss.