Hopp til innhold

Har lovet treneren 15 fulltreffere

DRAMMEN (NRK): Martin Rønning Ovenstad er fast bestemt på å gjøre én av midtbaneplassene på Strømsgodset til sin. Treneren tror dette kan bli hans gjennombruddssesong.

Martin Rønning Ovenstad

Ikke alt har gått på skinner for Martin Rønning Ovenstad etter at han forlot Mjøndalen før 2012-sesongen. Men nå er han skadefri og klar for gjennombruddet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han hadde en litt trøblete sesong i fjor. Men nå er han tilbake på det nivået han var på før han ble sjuk for halvannet år siden. Jeg forventer en god sesong av han, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Bjørn Petter Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen kommer til å bruke Rønning Ovenstad som indreløper, og håper at Lier-gutten får sitt store gjennombrudd denne sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han har nettopp fått spørsmålet om hvilke talenter man bør se opp for fra Strømsgodset, og velger altså først å peke på den snart 22 år gamle midtbanespilleren fra Lier.

– Blir dette hans store gjennombruddssesong?

– Ja. Sånn som det ligger an nå, så føler jeg at det blir det, sier Ingebretsen.

Ikke gått på skinner

Rønning Ovenstad ble sett på som et av de største fotballtalentene i Norge da han før 2012-sesongen forlot Mjøndalen til fordel for Strømsgodset. Blant annet hadde han et stående tilbud fra den nederlandske klubben FC Twente.

Men ting har ikke gått på skinner etter overgangen. 2014-sesongen ble spolert av kyssesyken, mens han i fjor slet med å etablere seg på laget. Nå har han derimot planer om å spille fast.

– Jeg må jo bare svare ja på det. Man kan ikke svare noe annet, sier Rønning Ovenstad.

– Er dette sesongen hele fotball-Norge blir kjent med Martin Rønning Ovenstad?

– Skal ikke se bort ifra det. Jeg har i hvert fall gjort mitt frem til nå, så får vi se hvordan det går videre. Jeg må ha litt flyt, litt flaks og trene godt, så kan det hende, sier han beskjedent.

Ny rolle

I 2014 ble midtbanen til Strømsgodset beskrevet som den kanskje mest talentfulle i Norge. Siden da har Martin Ødegaard forsvunnet til Real Madrid og Iver Fossum til Hannover. Tilbake står Rønning Ovenstad, klar for en litt annen rolle.

– Vi har landet på at det er en indreløperplass og ikke en «sittende midtbanespiller». Han har gjort det bra i flere treningskamper og er veldig aktuell til å starte serieåpningen, forklarer Ingebretsen.

Iver Fossum, Gustav Wikheim og Martin Rønning Ovenstad

I fjor ga Iver Fossum og Gustav Wikheim Godset-fansen mye å juble for. I år må Rønning Ovenstad finne seg i at noe av ansvaret faller på han.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Blir like målfarlige

Etter salget av Fossum og Wikheim har Strømsgodset mistet 34 målpoeng som må erstattes.

– Vi kommer ikke til å score færre mål, det er jeg nesten sikker på. Men om noen andre scorer like mange, og er like mye involvert som de, det er spørsmålet for meg, sier Ingebretsen.

Og én av dem som må bidra, er nettopp Rønning Ovenstad.

– Han scoret i treningskampen mot Vålerenga, og sier til meg at han lett kan score 15 hvis han spiller indreløper i hele år. Det holder det, sier en smilende Ingebretsen.

– Du har planer om å følge opp den?

– Ja, den skal han få høre, ler treneren.