Har liten tro på buss til sykehuset

Folk i Indre Østfold har liten tro på at buss er løsningen for å komme seg til det nye sykehuset på Kalnes.

Folk i Indre Østfold har liten tro på buss som løsning for å komme seg til det nye sykehuset på Kalnes. Sykehuset får bare bygge parkeringsplasser til å dekke halvparten av behovet, - dermed må flere reise kollektivt.

Kollektivtransport til Sykehuset

Tore Dag Olsen

Tore Dag Olsen ved sykehuset Østfold.

Foto: Nina Caroline Omtvedt/NRK
Børre Johnsen

Børre Johnsen i Østfold Kollektivtrafikk.

Foto: Nina Caroline Omtvedt/NRK

Det nye Østfoldsykehuset på Kalnes får bare bygge 1400 parkeringsplasser - noe som dekker kun halvparten av behovet. Dermed må flere reise kollektivt.

– Når det gjelder trafikkavvikling og bruk av kollektivtrafikk må sykehuset forholde seg til de reglene som gjelder. Det betyr at ved sykehuset på Kalnes må vi basere oss på at 40 prosent av trafikken er kollektivtrafikk, sier prosjektdirektør ved sykehuset Østfold, Tore Dag Olsen.

Planleggingen er i gang

Men folk i Indre Østfold har ingen tro på at kollektivtransport er løsningen.

– Det er ikke så lett. For det første regner jeg med at man må bytte buss i Sarpsborg. Hvis man ikke er kjent der er det ikke så lett, sier Ann-Mari Rotnes.

– Nei, det synes jeg høres veldig tungvint ut, mener Arne Borger.

Forbindelsene innenfor Glommaringen er så godt som klare, men for de som kommer reisende fra indre deler av fylket er det i dag svært få bussruter.

Østfold Kollektivtrafikk er i gang med planlegging, men det er en lang vei å gå.

– Vi må tenke Østfold i sin helhet og der har vi planer for hvordan vi skal få bundet alt sammen, både mot Moss, Halden og Indre Østfold, sier Børre Johnsen i Østfold Kollektivtrafikk.

– Det skal nok litt til for å dekke behovet. Da tror jeg heller at det blir drosje, sier Trine Lunde fra Askim.