Hopp til innhold

Har fulgt sønnenes suksess

Donkeyboy-mamma har tatt vare på alle avisartikler og kjærlighetsbrev.

Donkeyboy på VG-lista Topp 20 i Trondheim 2009
Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Mammaen til Cato og Kent Sundberg i Donkeyboy, Lisbeth Sundberg, har klippet ut alle avisartikler om sønnene sine. Til nå har det blitt to proppfulle permer med bilder, artikler og utklipp av VG-lista.

Se Donkeyboy framføre "Ambitions" på VG-lista topp20 sin konsert på Rådhusplassen i Oslo.

I tillegg til en mengde utklipp fra Drammens Tidende, VG og forskjellige musikkmagasiner, har Lisbeth Sundberg tatt vare på kjærlighetsbrev guttene har fått.

Se noen av utklippene i bildegalleriet.

Solgt til platina

Så langt har guttene hatt en fantastiks karriere. Bandet ble først opprettet i 2005, året etter ble de en av finalistene i NRK P3s Urørtfinale. Men det var først sommeren 2009 at de ble populære.

Les også: Varmer opp for a-ha

Med singelen Ambitions tok det ikke lang tid før de solgte til gull, og klatret raskt opp på toppen av VG-lista topp 20. I tillegg lå singelen inne på P3s a-liste lenger enn noen annen singel har gjort i radiokanalens historie.

Skriver pophistorie

I løpet av sommeren ble det mange konsertopptredener, blant annet som fast inventar på VG-lista topp 20 og P3s sommerturné.

Singelen "Ambitions" har ligget inne på topp 20-lista i hele 25 uker. Denne uka ble den derimot slått av deres andre singel "Sometimes" som gikk opp på første plass. Dermed innehar Drammensbandet både første og andre plass på VG-lista.

Les mer: radiokanalens historie.

Det har ikke skjedd siden midten av 60-tallet, at et band eller en artist innehar de to øverste plassene på lista. Den gangen var det The Beatles som gjorde det.

Debutalbumet til Donkeyboy "Caugth In A Life" kommer ut 19. oktober.