Har fått tilsnakk flere ganger

– Ulf Leirstein har rett og slett på godt norsk dreti seg ut, mener Frp-nestleder Per Sandberg.

Ulf Leirstein, Frp

Ulf Leirstein har fått tilsnakk av ledelsen i Frp flere ganger, sier nestleder Per Sandberg.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I dag møtte Sandberg og sentralstyremedlem Anniken Huitfeldt fra Arbeiderpartiet til debatt om hets og Ulf Leirsteins Facebook-likes på hatefulle kommentarer på Facebook

– Så har Ulf Leirstein rett og slett på godt norsk dreti seg ut. Han har lagt seg flat. Han har gitt en uforbeholden unnskyldning personlig. På Twitter. På Facebook. Da er mitt spørsmål: Hvilken agenda har Arbeiderpartiet nå?, spurte Sandberg under Dagsnytt 18.

– Snakket dere med Ulf Leirstein etter at dette ble kjent slik at han umiddelbart kunne rydde opp?

– Ulf Leirstein har blitt snakket til ganske ofte, ja.

– Og hardt?

– Ja, jeg vet ikke hva programlederen legger i uttrykket hardt her. I Fremskrittspartiet har vi veldig fokus på organisasjonskultur hver eneste dag. Vi har jobbet meget hardt for det i flere år, i forhold til organisasjonsarbeid og den type kultur. Men så er det altså sånn, det er det er altså slik at det er ikke sånn at Ulf Leirstein har uttalt seg om noe. Det er Ulf Leirstein som har driti seg ut, og trykket like på noen ufordragelige kommentarer på nett, sier Sandberg.

  • HØR: – Debatten i Dagsnytt 18

Beklaget Facebook-likes

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein beklaget i forrige uke at han trykket «Like» på en video på Facebook. Budskapet i videoen var at AP-representanten Hadia Tajik godtar oppfordring til drap.

– Noen ganger går det litt fort i svingene på Facebook og denne gangen trykket jeg liker på en video uten at jeg hadde gått gjennom hele innholdet, det beklager jeg, sier Leirstein. Beklagelsen er sendt ut gjennom FrPs kommunikasjonssjef André Melchior Larssen.

En kommentar om at «det blir uheldig muslimdominans å ha Tajik som leder av justiskomiteen» ble lagt på Facebook-siden til Leirstein, og stortingsrepresentanten fra Moss vendte tommelen opp for denne kommentaren.

I den samme tråden ble det lagt inn en video med tittelen «Hadia Tajik (Ap): Godtar oppfordring til drap», og Leirstein trykket «Like» også på denne.

Arbeiderpartiet har reagert kraftig på videoen.