Får 1,1 mill. til å bekjempe radikalisering

– Dedikerte penger betyr at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

– Dedikerte penger betyr at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

Kommunen skal blant annet sette inn tiltak for å få folk fra ideer om å reise, forteller Fredrikstad-ordføreren. Foto: Tor René Stryger.

Fredrikstad kommune har i lengre tid bedt om å få statlige penger til forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme, og nå har de blitt bønnhørt. 1 150 000 kroner har kommunen blitt tildelt.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har fått gjennomslag. Pengene er tenkt brukt til kompetanseheving og skolering for å kunne bli enda bedre på forebygging, og å kunne følge opp personer og miljøer, sier Nygård til NRK.

– Forsøke å få folk fra å reise

Det er fra tidligere kjent at en stor andel av nordmennene som har reist for å kjempe med IS har tilknytning til Østfold og Fredrikstad. Kommunen har derfor allerede satt i gang et arbeid, som ordføreren nå mener blir styrket.

– Fredrikstad er jo en kommune som har økonomiske utfordringer på mange måter. Vi skal selvfølgelig jobbe med forebygging av radikalisering uansett, men å få dedikerte penger til det gjør at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Nygård.

Deler av tilskuddet skal også brukes til å utvikle såkalte exitstrategier, det vil si tiltak overfor personer som man vet vurderer å reise til Syria.

– Det handler om at når man får bekymringer for enkeltindivider, så må det settes inn motkrefter og forsøke å få folk fra ideer om å reise.