Hopp til innhold

Har bygd opp Oslo anno 1300

Med digitale illustrasjonsverktøy har hun bygd opp Oslo anno 1300. Illustratør og 3D-artist Hildur Wilhelmsen fra Drammen stiller ut unike bilder fra middelalderen i Rødberg bibliotek.

Tenk deg 700 år tilbake. I Oslo er det trolig et yrende folkeliv, selv om byen bare var en brøkdel av det den er i dag. Men er det egentlig mulig å tenke seg hvordan Oslo så ut?

– Jeg har gjenskapt så å si hvert eneste bygg som var i byen på 1300-tallet. Kirkene, skip, tønner, gjerder og det som var, forteller Hildur Wilhelmsen.

Hun er illustratør og 3D-artist. Drammenseren og bruker ulike teknikker for å visualisere arkeologiske funn, gjenskape landskap eller rekonstruere gjenstander og bygninger. På bakgrunn av tegninger, topografiske kart og arkeologiske funn har Wilhelmsen bygd opp mellomalderbyen Oslo anno 1300, og i Rødberg bibliotek stiller ho ut en serie bilder i mai.

Hildur Wilhelmsen

Hildur Wilhelmsen fra Drammen er illustratør og 3D-artist. Hun har gjenskapt Oslo slik den så ut i middelalderen.

Foto: Idar Edvin Krogstad / NRK

– Jeg studerer kart, materialtyper, finner bilder som viser strukturer og plassere bygninger. Det er så moro at jeg nesten ikke får sove. Jeg blir den første personen som spaserer i fortiden, sier hun engasjert.

Under middelalderuka i Numedal i sommer vil alle bildene i middelalder-serien henge i biblioteket, og en kan da i tillegg se arbeid Wilhelmsen lager i sammenheng med rekonstruksjonen av Veggli stavkirke.