Har blitt en bedre spiller i Danmark

Ulrik Flo er klar for FFK. Han mener han er blitt en bedre spiller i Danmark, på tross av at oppholdet var mislykket.

Ulrik Flo

Ulrik Flo, her i Sogndalsdrakt fra bortekampen mot Brann i 2014, håper han kan være med å redde FFK fra nedrykk.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det startet bra for Ulrik Flo etter overgangen til Silkeborg IF i vinter. Han ankom heislaget i slutten av januar og markerte seg med å bøtte innpå med mål fra starten.

Men i Danmark har de vinterpause frem til mars, og målene telte ikke noe annet enn på statistikken. Da selve sesongen var i gang fikk han tillit de tre første matchene, men etter hvert besto kampdagene for det meste i å varme benken med innhopp etter det 60. ende minutt.

Ett mål var fasit etter sesongen.

Blitt en bedre spiller

– De påsto de var en klubb som slo mange innlegg, men hvor de innleggene ble av, det vet ikke jeg.

Selv om ikke spillestilen passet Sogndalsgutten og innleggene glimret med sitt fravær, er han helt sikker på at han er blitt en bedre fotballspiller under utenlandsoppholdet. Et opphold som altså endte i tre-tiden i går da han fikk en telefon fra plankebyen.

Flo hev seg på seks-flyet og kom seg til Norge med en gang.

– De har hatt interesse en god stund, men i går gikk det veldig fort.

Han ble fristilt fra kontrakten i Danmark og har nå signert for Fredrikstad ut sesongen. Etter første trening i dag kan han fortelle om et godt inntrykk av gutta han mener er en positiv gjeng.

Flo fikk sitt gjennombrudd, som de fleste andre av Flo-gutta, i Sogndalsdrakta hvor han var frem til 17. august i fjor, da han gikk til Odd. I Telemark ble det derimot ingen storsuksess, med null mål på tre kamper før han altså signerte for danske Silkeborg i vinter.

Går rett inn på laget

Mons Ivar Mjelde, rykfersk hovedtrener på Værste, håper Flo kan bidra til å avlaste noe av det presset mange av gutta i garderoben kjenner på.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde putter sitt første spillertilskudd rett inn på spissplass sammen med Kapidzic.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Når spillere kommer utenfra med bra selvtillit, kan de ta av presset litt. Sånn sett passer han fint i gruppa. Han er en jordnær og hardtarbeidende type, noe som er smittsomt i en gruppe.

Den gruppa skal nå inn mot en svært viktig kamp til helgen som kan bidra til å vende kursen i hvert fall noen grader vekk fra 2. divisjon. Mjelde ser for seg at Flo passer fint inn på topp med Kapidzic allerede søndag, når Ull/Kisa kommer på besøk.

– Han er en anvendelig type. Men det er to spisser i front med Flo og Kapidzic vi har trent på i dag, så det er det jeg ser for meg på søndag.

Har du noen flere spillere i kikkerten?

– Vi må alltid være på, også blir det en vurdering til slutt hva som er bra for oss. Det er ikke sikkert det skjer noe før søndag, men vi må være våkne i markedet. Vinduet stenger snart.