Håper på støtte til sak i Strasbourg

Morgan Andersen er skuffet over å ha tapt saken mot Aftenposten i Høyesterett. Nå håper han på støtte til en sak i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Morgan Andersen

Morgan Andersen håper på støtte til å ta saken videre.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Striden dreier seg i hovedsak om artikkelen «Ny millionutbetaling granskes, som sto på trykk i Aftenposten 14. desember 2011. Der ble det hevdet at Morgan Andersen sto bak en mistenkelig avtale knyttet til spilleren Abgar Barsom da Andersen var direktør i Fredrikstad Fotballklubb. Andersen har stått fast på at han ikke har noe med den avtalen å gjøre, fordi han var sykmeldt på det tidspunktet.

Tingretten ga Aftenposten medhold, men Andersen anket til lagmannsretten hvor han vant. Da anket avisen og tok saken til Høyesterett.

Andersen er skuffet

Morgan Andersen er skuffet over Høyesteretts avgjørelse:

– Dersom media kan fremsette sånne beskyldninger uten å rette dem og uten å beklage dem, svekker det rettssikkerheten for vanlige borgere i Norge. Det har Høyesterett nå sagt at det er greit. Det må jeg, og andre, nå innfinne oss med, sier Andersen i en kommentar.

– Hva betyr dommen for deg?

– Det er som å tape en Champions League-finale 3–2. Det betyr at jeg må dekke mine egne saksomkostninger. Jeg får se, sammen med min advokat, om dette er noe som bør prøves i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Vi må se om vi har økonomiske muligheter til det. Det er spørsmålet som melder seg umiddelbart.

Ikke råd til å gå videre

– Hvordan slår det ut økonomisk?

– Det koster mye penger å gå til retten, å komme helt til Høyesterett. Det er noe jeg må løse.

Andersen konstaterer at slik situasjonen er nå har han ikke midler til å ta saken til Menneskerettighetsdomstolen.

– Jeg har ikke økonomisk mulighet til det. Men dersom noen mener dette er viktig prinsipielt, kan det hende noen ønsker å bidra. Men det vet jeg altfor lite om ennå.

Wessel-Aas er fornøyd

Aftenpostens advokat Jon Wessel-Aas uttrykker på sin side tilfredshet med dommen:

– Jeg er fornøyd med dommen på Aftenpostens vegne. Etter min mening la lagmannsretten altfor lite vekt på at Morgan Andersens versjon av saken gikk ut på nett samme dag som den opprinnelige artikkelen. Dette totalbildet ser det ut til at Høyesterett har lagt mer vekt på, sier avisens advokat Jon Wessel-Aas til Aftenposten. Han understreker at han ennå ikke har fått lest hele dommen.