Håper på publikumsrekord under Winter Classic

Norges første «Winter Classic» blir holdt på Fredrikstad stadion i januar 2017. Da blir det et skikkelig hockeyoppgjør mellom Sparta og Stjernen.

Pressekonferanse om Winter Classic

Gjengen som holdt pressekonferanse var iført gensere med logo for anledningen. Fra venstre: Pål Karlsen (daglig leder i Sparta), Sverre Jarild (arrangementsjef for Winter Classic), Trygve Schøien (daglig leder i Stjernen), Dag Solheim (initiativtaker), Jon-Ivar Nygård (ordfører i Fredrikstad), Håkan Södergren (leder i Norsk Topphockey).

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Stjernen og Norsk Topphockey holdt fredag pressekonferanse på Fredrikstad stadion. Arrangementet vil skje i forbindelse med byjubileet.

– Vi fant ut at å gjøre dette i sammenheng med jubileet måtte være det ultimate. Vi håper å kunne sette rekord for seriekamp for norsk hockey, sa en strålende fornøyd initiativtaker Dag Solheim i Stjernen på pressekonferansen.

Kampen han snakker om er derby-kampen mellom Stjernen og Sparta 21. januar.

– Det blir selve rosinen i pølsa, sier han.

Hockeyglade nordmenn kjenner nok til Winter Classic fra før. National Hockey League, NHL, har i åtte sesonger arrangert dette. Da har det vært vanlig med én NHL-kamp utendørs, på en stor stadion som har NHL som nedslagsfelt. Den første Winter Classic ble holdt i 2008 da Buffalo Sabres møtte Pittsburgh Penguins.

God markedsføring

Feiringskake

Et sjeldent syn: Kake med både med logo av Sparta og Stjernen.

Foto: BENGT-EIGIL RUUD / NRK

Håkan Södergren, som er daglig leder i Norsk Topphockey, sier at et slikt arrangement vil skape blest om hockey.

– Dette er svært positivt. All erfaring tilsier at dette er et positivt arrangement. Det er en enorm markedsføring for hockey og ikke minst for byene som deltar, sa han.

Daglig leder i Sparta, Pål Inge Karlsen, sier det er et flott initiativ.

– Vi må bare få berømme Stjernen som virkelig tar det helt ut og får til noe slikt. Jeg er helt sikker på at det blir et vellykket arrangement. Det er veldig bra for norsk hockey at dette skjer og vi skal gjøre alt vi kan for at dette blir en kjempefest, sier han.

Folkefest

Solheim er opptatt av at det skal være en folkefest.

– Vi håper at så mange som mulig kommer, også folk fra andre steder. Det skal være en folkefest, det som skjer skal være tilgjengelig for alle. Det blir en ti-dagersfest som folk må begynne å glede seg til, sier han.

På pressekonferansen ble det opplyst at det blir et stort åpningsshow i samarbeid med Fredrikstad kommune. De vil også prøve å få så mange som mulig ut på skøyteisen og de har vært i kontakt med flere seilerforbund som vil komme og lage aktiviteter.

Billettsalget til kampen er allerede i gang.

– Vi ser at det allerede er stor interesse rundt arrangementet. Billettene vil koste 300 kroner for voksne og 150 kroner for barn, opplyser Solheim.