Håper på mildvær i Sverige

– Det blir litt koseligere i rallybilen, for jeg har ikke varmeapparat , sier Henning Solberg som gjør comeback til uken.

Henning og Petter Solberg

Både Petter og Henning Solberg kjører Rally Sverige. Henning Solberg satser på at Ford-gutta ikke kjører i stykker bilen hans før start.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Mens resten av rallyeliten tester biler i Sverige er Henning Solberg hjemme i stallen og varmer opp med litt hestesport.

Med andre ord – alt er ved det vanlige når Henning Solberg skal kjøre rally.

Han meldte seg på til Rally Sverige og håpet at han skulle komme i mål med en avtale – og det klarte han. Solberg skal i år kjøre åtte VM-runder. Enten i rally eller i rallycross, men fordelingen er ikke helt klar ennå. Det som er klart, er at han står på startstreken i Sverige når VM-løpet starter onsdag.

– Jeg skal kjøre med testbilen til Ford. De driver og kjører med den nå, sier Solberg.

– Og hvis den ryker under test så har du ingen bil?

– Stemmer. Jeg håper ikke de kjører den i stykker da, sier han og ler.

LES OGSÅ:

Har ikke kjørt på ett år

Det er ett år siden Solberg sist kjørte et rally. I mellomtiden har det blitt litt rallycross.

– Men det er ikke det samme. Når en kjører rallycross så sliter en jo ut to par kjøresko bare fordi en går rundt i depotet hele tiden. Det er rally jeg elsker og når jeg lukker bildøra på onsdag, så er den stengt frem til lørdag.

– Jeg må innrømme at det kiler litt i magen nå. Det blir spennende. Jeg gleder meg ordentlig, sier han.

Med minimal kjøretrening foran løpet er det nok litt for optimistisk å håpe på en pallplass når Henning gjøre comeback på skogen – men er det noe Henning Solberg er kjent for, så er det en ukuelig optimisme.

– Inne i hodet mitt sies det pallplass. Men det hjelper vel fint lite når en ikke har kjørt på lenge. Jeg lover i alle fall at jeg skal gi full gass!

– Det blir litt show, med andre ord?

– Ja!, svarer 41-åringen.

LES OGSÅ:

Fordel med mildvær

Forholdene i Hagfors-området hvor rallyet kjøres er omtrent som på østlandet. Det er meldt mildvær fra i morgen og det passer Solberg perfekt.

– Det er bare fordeler. Det blir litt hyggeligere i bilen, sier han.

– På hvilken måte?

– Det blir varmere, for jeg har ikke varmeapparat, ler han.

Rally Sverige starter med shakedown i Råda på onsdag. Den første fartsprøven kjøres på travbanen i Karlstad på kvelden.

Torsdag starter førerne med en fartsprøve i Torsby før det hele beveger seg Norge (Kirkenær og Finnskogen). Fredag og lørdag kjøres løpet i Sverige igjen.

I tillegg til Henning Solberg finner vi Mads Østberg og Andreas Mikkelsen på startstreken. Petter Solberg skal kjøre den historiske klassen.