Håper på landslagsplass

To plasser på hopplandslaget er ledige. Kongsberghopper Daniel-André Tande håper å kapre en av dem.

Daniel Andre Tande

Daniel-André Tande håper siste vinters svev skal resultere i en plass på landslaget.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tirsdag har alle hopperne vært inne på teppet hos landslagstrener Alexander Stöckl. Der har de evaluert den siste sesongen på godt og vondt.

– Det gikk fint. Stöckl og resten av landslagsledelsen var fornøyd med måten jeg har jobbet på i vinter. Jeg har vært mer konstruktiv enn tidligere sier kongsberghopper Daniel-André Tande (21).

Veteraner ga seg

Med to blad Anders, Bardal og Jacobsen, ute av landslaget, åpner muligheten seg nå for yngre hoppere.

– Det er selvfølgelig trist at to av Anders'ene er borte. De har vært med lenge og hatt gode resultater. Men det gir oss også muligheten til å bygge et nytt lag med unge utøvere som kommer inn, sa Stöckl til NRK rett før dagens møter.

Les også:

Håper på plass

21-åringen fra Kongsberg er en av dem som håper på en fast plass på landslaget.

– Jeg fikk ingen antydninger i møtet, men landslagsuttaket blir trolig gjort om en ukes tid. Jeg føler at jeg har fortjent en plass, for på mitt beste har jeg vist at jeg hører hjemme på landslaget, sier Tande.

– Hva sier magefølelsen, da?

– Den sier masse rart. Jeg håper på det beste, men jeg vil ikke ha noen nedtur. Så jeg forbereder meg på det verste og håper på det beste, sier Tande.

Stöckl vil ikke lette på sløret

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl har vært landslagstrener i Norge siden mars 2011.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Når landslagstreneren blir spurt om Tandes muligheter, er Alexander Stöckl nøktern i sin beskrivelse av 21-åringen.

– Tande er ung og ivrig. Han har veldig gode forutsetninger, så han er kanskje en vi kan satse på i framtida. Fysisk, teknisk og i forståelsen av treningskulturen har han fortsatt noe å gå på. Det blir spennende å jobbe med ham i framtida, men om det blir på landslaget kommende vinter, er jeg ikke sikker på ennå, sier Stöckl.