Hopp til innhold

Håper på avhør før helgen

Politiet håper allerede før helgen å få avhørt 30-åringen som er siktet for drap på sine tre søstre i Groruddalen sist helg.

Trippeldrap Kalbakken
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Han er til behandling på sykehus og har hittil ikke vært skikket til avhør.

- Vi håper å få gjennomført avhør før helgen, kanskje allerede fredag. Men det vil være avhengig av hans tilstand, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt.

Motivet fortsatt uklart

Derfor kjenner politiet ennå ikke til siktedes versjon av det som skjedde i familiens hjem i Karl Flods vei søndag kveld.

- Vi har ikke kunnet trekke noen konklusjon om motiv, men holder flere muligheter åpne, sier Kristiansen.

Han opplyser at obduksjonen av de tre søstrene er avsluttet, og at de døde trolig kan frigis for familien allerede torsdag. Av hensyn til etterforskningen kan han ikke si hva obduksjonsrapporten inneholder.

Hadde siktede en hjelpemann?  

Det har i pressen vært antydet at siktede kan ha hatt en eller flere hjelpemenn.

- Det er å trekke konklusjonen litt langt. Det vi kan si er at vi på dette stadiet av etterforskningen selvfølgelig ikke kan utelukke det. Men så langt har vi ingenting konkret i den retning. Vi har sikret alle spor på åstedet, men er ikke ferdig med å bearbeide dem, sier Kristiansen.

Det har også versert opplysninger om at siktede var blå i munnen da han ble anholdt, og at dette kan skyldes at han var ruset på rohypnol. Kristiansen vil verken bekrefte eller avkrefte:

- Vi har tatt prøver av siktede, slik at vi etter hvert kan finne ut om han har tatt stoffer. Ut over det har jeg foreløpig ingen kommentar.

Etterlyser informasjon

Politiinspektøren er overrasket over at politiet har fått svært liten respons på oppfordringen til det norskpakistanske miljøet om å ta kontakt.

Håpet er at opplysninger fra dem, ikke minst fra folk som kjenner familien, kan være til hjelp i etterforskningen.

- Vi har bare hatt kontakt med et par personer, og vil gjenta oppfordringen om at de som måtte ha informasjon i saken, tar kontakt med politiet, sier Kristiansen.

Det er foreløpig ikke aktuelt for politiet å gå aktivt ut i miljøet.

Faren er fortsatt i Pakistan

Vi har noen kanaler, men det er ikke så lett å vite hvem som kan være aktuelle. Derfor gjentar vi oppfordringen.

Har dere vært i kontakt med faren, som for tiden er i Pakistan?

Ennå ikke.Vi har forstått det slik at han utsetter hjemreisen til etter begravelsen, som etter det vi har fått opplyst skal holdes i Pakistan. Vi forholder oss til det. Vi har ikke planer om aktivt fremstøt overfor faren, sier Terje Kristiansen.