Håper folk setter igjen bilen også i morgen

– Nå er det veldig viktig at folk beholder de gode reisevanene fra i dag og ikke setter seg tilbake i bilene sine, sier pressetalskvinne Sofie Bruun i Ruter.

Smestadtunnelen delvis stengt

MINDRE KØ: De fleste valgte andre reisevaner enn vanlig og var godt forberedt på utfordringene i forbindelse med arbeidene i Smestadtunnelen tirsdag.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Sofie Brun.

FORNØYD: Pressetalskvinne i Ruter, Sofie Bruun, ser for seg at byens rushtidskjørere fortsetter med å sette bilen hjemme.

Foto: Oslo Lufthavn

Det var ventet lange køer i morgenrushet tirsdag morgen som følge av arbeidene i Smestadtunnelen.

Istedet var det nærmest tomt for biler inn mot Oslo i morgentimene, og heller ikke Ruter hadde behov for å sette inn ekstraberedskapen som sto klar i tilfelle trafikkkaos.

Presstalskvinne i Ruter, Sofie Bruun, er godt fornøyd med at folk har latt bilen stå, slik at trafikken har spredt seg over et lengre tidsrom.

- Vi har jo en kort, reell rushtidstime i Oslo til vanlig, der folk ønsker å reise hjemmefra nærmest mulig halv åtte. I dag ser vi at mange har valgt å stå opp tidligere eller reise litt senere, sier hun.

Håper alle fortsetter slik

Sofie Bruun i Ruter sier dette lover godt for den anmeldte veksten i hovedstaden.

Hun tror at de fleksible reisevanene folk har prøvd ut i dag forhåpentligvis kan få flere over i kollektivtrafikken og gi bedre plass på veiene i årene framover.

- De fleste har åpenbart planlagt dagen nøye. De har latt være å kjøre der man vet det tetter seg til eller valgt kollektivt, sier Bruun.

Hun er spent på om morgendagen flyter liker bra, og håper folk unngår å falle tilbake til gamle reisevaner.

Normal togtafikk

Også NSB melder om en vanlig tirsdag morgen.

– Vi har ikke merket økt pågang på våre avganger. Enkelte tog har vært fulle, men det er det jo i vanlig rushtid. Perrongene har vært tomme når toget har kjørt, sier pressevakt hos NSB, Liv Eggebø.