Hopp til innhold

Klarte ikke å samle østfoldbenken til det første Østfold-besøket

Nesten hele østfoldbenken er denne uken på sitt første besøk i Østfold etter valget. Arbeiderpartiets representanter var på reise.

Uenighet

Samarbeidsklimaet mellom Ingjerd Schou og Svein Roald Hansen er heller dårlig.

Foto: NRK

Med ny omstridt benkeleder fra Høyre i møte med ordførere og næringsliv i Spydeberg manglet alle tre stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet.

Både Svein Roald Hansen, Irene Johansen og Stein Erik Lauvås meldte avbud til møtet med ordførere og næringsliv i Spydeberg på grunn av andre avtaler.

– Det er synd, sier Hans-Jørgen Herje i Holtskogen regionale næringsområde.

LES OGSÅ:

Håper samarbeidet blir bedre

Informasjon og ønsker ble utvekslet mellom lokale ordførere og næringsliv og Østfolds stortingsrepresentanter på Spydeberg prestegård i dag.

– Dette er kjempeviktig, og vi setter pris på å komme. Vi synes det er fint at de som hadde tid kom. Selvfølgelig hadde det vært en fordel om alle stortingsrepresentantene kom, men tidsaspektet kan vi ikke rå over, sier Herje.

For alle tre representantene til Arbeiderpartiet manglet. Møtet er arrangert av østfoldbenkens nye benkeleder Ingjerd Schou fra Høyre.

Flertallet ønsket henne på tross av tradisjonen som tilsa at førstemann på lista fra fylket, arbeiderpartiets Svein Roald Hansen, skulle vært leder.

– Jeg håper alle finner glede og nytte av å delta samlet når vi er ute og møter fylket vårt. Jeg håper tiden og samarbeidet kan bedre på det. Det er et nytt storting, ny benk og vi har ønsket å gjøre dette litt annerledes nå, sier Ingjerd Schou (H).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Østfoldbenken

Slik ser østfoldben på stortinget ut.

Foto: NRK

LO mener samarbeidet må på plass

5 av ni stortingsrepresentanter fant veien til Spydeberg i dag. Arbeiderpartiet påpeker at det ikke var tatt hensyn til at de var på en planlagt reise. Og at det ikke fremmer samarbeidet på østfoldbenken.

– Jeg mener at når vi ikke kom til enighet om å ha en felles benkeleder, så mente jeg at vi skulle finne tidspunkter som passer. Dette møtet ble berammet uten at vi ble konsultert, sier Svein Roald Hansen (Ap).

Organisasjonen LO mener at samarbeidet på østfoldbenken nå må komme på plass.

– Jeg synes det er beklagelig at østfoldbenken ikke har klart å samle seg. Det er helt likegyldig hvilket parti benkeleder kommer fra. Benkeleder har en koordinerende funksjon – ikke en partipolitisk funksjon.

– Vi ønsker oss en felles benkeleder som vi kan koordinere avtaler med kalenderboka mi. Det er viktig for østfoldsamfunnet og for organisasjon og arbeidsliv at vi har en kontaktperson og kan møte flesteparten av benkens representanter, sier distriktssekretær i LO Østfold, Ulf Lervik.

SE VIDEO: Besøkte hjemfylket

(Artikkelen fortsetter under)

Østfoldbenken var i dag på sitt første besøk i Østfold etter valget, med ny omstridt benkeleder fra Høyre. Men i møte med ordførere og næringsliv i Spydeberg manglet alle tre stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ:

Mener benkelederspørsmålet har ødelagt

– Jeg tror ikke folk skjønner at man ikke kan samordne seg når et flertall vil noe annet enn et mindre tall. Jeg er opptatt av en ting – og det er at når vi berammer å treffes på benken at vi faktisk møter opp. Jeg er veldig der at jeg vil finne datoer som passer for alle, sier Ingjerd Schou.

Svein Roald Hansen mener at det som nå har skjedd illustrerer problemet på østfoldbenken.

– At vi skulle ha en automatikk i hvem som skal være benkeleder. Da slipper man denne striden. Det er de andre som har gjort dette til en politisk strid og det er de som må ta ansvaret for at vi er i den situasjonen vi er i, sier Arbeiderparti-politikeren.

– Det Ingjerd Schou må begynne med er å ta kontakt med oss om det passer. Det gjorde jeg da jeg hadde ansvaret, legger han til.

HØR: Schou og Hansen i debatt