Hopp til innhold

Hansa Borg legger ned varetransport - må si opp ansatte

Hansa Borg vil legge ned sin egen varetransport til butikker neste år og går i forhandlinger med dagligvaregrossistene om transport. Dermed må de si opp ansatte i Sarpsborg, Bergen og Kristiansand.

Borg bryggerier

Flere ansatte i Hansa Borg mister jobben når dagligvarekjedene tar over varetransporten neste år.

Foto: NRK

De ansatte ved Hansa Borg ble fredag informert om at firmaet legger ned sin egen varetransport til dagligvarebransjen til neste år, skriver Sarpsborg24.no.

– Det har vært et vanskelig valg. Vi har sett en bransjeutvikling som har tvunget seg frem over tid. En rekke av våre konkurrenter har allerede gjort den samme omleggingen. Vi var en av de aller siste som vil gå over til grossistdistrubusjon for dagligvare, sier administrerende direktør ved Hansa Borg, Lars A. Midgaard til NRK.

Blir oppsigelser

Lars A. Midtgaard

Administrerende direktør Lars A. Midgaard, sier de er nødt til å si opp ansatte.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Tillitsvalgte har tidligere sagt til NRK at rundt 40 ansatte må gå om varetransporten ble lagt ned. Midtgaards mener det er for tidlig å si hvor mange som kommer til å miste jobben.

– Når vi setter oss ned med kjedene for å sluttforhandle, vil vi samtidig ha samtaler med de tillitsvalgte om hvordan et fremtidig Hansa Borg skal se ut uten de funksjonene som blir rammet.

– Det vil bli oppsigelser og det vil bli en vesentlig reduksjon av virksomheten vår, både i Sarpsborg, Bergen og i mindre grad i bryggeriet i Kristiansand, sier Midtgaard.

– Trist

Tidligere denne uka skrev NRK om at Ringnes og Hansa Borg mener de blir presset til å gi fra seg utkjøring av egne varer til butikkene.

Midtgaard sier det er trist og vemodig at de ikke kunne fortsette med varetransporten.

– Men nå er det nye tider og dette var en nødvendig omlegging for å sikre vår posisjon og øvrige arbeidsplasser i bryggeriene våre.

Bryggeriet skal fortsatt levere varer til restaurantbransjen.