Hans Erik Ramberg legger opp

Midtbanespilleren gir seg etter over 300 kamper i de to øverste divisjonene i Norge.

Hans Erik Ramberg

Hans Erik Ramberg har bestemt seg for å legge skoene på hylla.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Ja, det stemmer det. Men jeg er på jobb akkurat nå, så jeg har egentlig ikke tid til å snakke med deg, det sier Hans Erik Ramberg (37), som har bestemt seg for å legge skoene på hylla etter en 15 år lang karriere som proffspiller.

37-åringen var ansett som et av landets største talenter da han som 17 år gammel gutt reiste fra Fredrikstad for å satse som spiller i den nederlandske storklubben Ajax.

Der spilte han på aldersbestemte lag med blant annet tidligere Barcelona- og AC Milan-stjerne Patrick Kluivert.

– Ingen dag har vært kjedelig

Men Ramberg var utsatt for flere skader og etter et halvt år i Amsterdam valgte han til slutt å reise hjem til Norge og Fredrikstad. Etter to år i Plankebyen flyttet han videre til Moss FK, som da spilte i Eliteserien.

I 2005 vendte han igjen tilbake til Fredrikstad og bidro sterkt da Fredrikstad vant cupfinalen over Sandefjord sesongen etter.

Ramberg scoret det første målet i FFKs 3–0 seier over vestfoldingene. Scoret gjorde han også i lagets bortemøte mot Rosenborg i 2011. Fra 25 meter dunket veteranen ballen i mål – med to spiker i skoen!

– Jeg har vært gjennom en prosess hvor tanken på å gi meg har modnet over tid. Til neste år fyller jeg 38 år. Jo vel, det har vært mye turbulens rundt klubben, men jeg tør å påstå en ting: Det er ingen dag som har vært kjedelig i FFK! sier Ramberg til Fredriksstad Blad.

Ifølge fredrikstadfk.no skal Ramberg fortsette i klubben i en 50 % stilling som fysisk trener. Den samme jobben får han også på toppidrettslinja på Wang.