Han tok for mye Møllers tran...

Moss tingrett har dømt en mann i 40-årene til fengsel i fem måneder. Mannen er blant annet dømt for tyveri av et par hundre bokser med trankapsler.

Tranpiller

Mannen stjal trankapsler fra flere ulike forretninger.

Foto: ScanStockPhoto

Mannen var med på et tyveriraid flere steder i Sør-Norge i fjor sommer og høst, sammen med flere andre.

Indrefilet og tran

I midten av november ble mannen pågrepet, da hadde han 139 bokser trankapsler og 60 kilo indrefilet i bilen han kjørte. Han innrømmet at det var varer som var stjålet i ulike forretninger i Sør-Norge, blant annet i Agder og Telemark. Varene hadde en samlet verdi på 23.370 kroner.

Moss Tingrett

Mannen møtte for Moss tingrett i påskeuken.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Da mannen møtte for Moss tingrett i påskeuken, tilstod han også at han var med på å stjele 19 bokser trankapsler, verdt nær 1500 kroner, fra en Rema-butikk i Rygge september i fjor. Så fantes det da også video-opptak av mannen sammen med en kvinne i denne og flere andre butikker i samme distrikt, og i vesken til venninnen ble det funnet tyvgods da de ble pågrepet inne i forretningen.

I august i fjor var mannen med på å stjele 44 bokser med omega-3-kapsler fra en Meny-forretning i Asker. Også i dette tilfellet forelå det bildebevis. Det var varer for i underkant av 4.000 kroner.

Straffen er allerede sonet

Moss tingrett bemerker at saken handler om flere tyverier, utført av flere personer i fellesskap. Retten betegner tyveriene som planlagt, og slår fast at mannen hadde en sentral rolle. Mannen er tidligere straffet for naskeri.

Tingretten har fastsatt straffen til fengsel i fem måneder. Og den straffen har mannen allerede sonet og vel så det, ettersom han har sittet fengslet siden han ble pågrepet, i 162 dager.