Haldens nye storstue

Halden ishall kan komme til å bli konsertarena og hjemmearena for Halden Topphåndball.

Halden ishall

IKKE BARE HOCKEY. Halden ishall kan bli en storstue for mer enn ishockey fra høsten 2014.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det pågår for tiden samtaler mellom Halden kommune og Ishockeyklubben Comet, om at klubben tar et større ansvar for ishallen, og at kommunen reduserer sin medvirkning.

Meningen er at Halden ishall kan bli Haldens nye storstue for konserter, håndballkamper og en utstillings- og messearena.

Les også:

Rockekonsert

ROCK OG HOCKEY. Med et gulv, som går lett og raskt å legge på og ta av, vil mange flere kunne slippe til i Haldens ishall.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

- Positive til samtaler

- Vi i Comet er positive til å snakke med Halden kommune om økt aktivitetsnivå i ishallen, men vi er primært opptatt av at vi skal verne vår istid, sier leder for Comets breddeavdeling, Tone Johanson, til NRK.

Hun understreker at de forhandlingene som nå pågår om endrede brukerforhold i ishallen ikke vil bli iverksatt fra høsten av.

- Det er først fra sesongen 2014/2015 at dette kan bli aktuelt. Vi har mange lag i alderbestemte klasser, i tillegg til elitesatsingen.

Vi trenger halltid, og jeg forstår at enkelte er skeptiske, men vår breddeavdeling skal ikke lide av eventuelle endringer, sier Johanson.

Les mer:

Mer administrasjon av hallen

Tone Johanson sier forhandlingene med Halden kommune innebærer at klubben får mer administrative oppgaver knyttet til hallen.

Kommunens dårlige økonomi tilsier at de må dempe sin tilstedeværelse og bruk av penger i hallen.

Blant annet vil det være snakk om at vaktmestertjenester, som i dag utføres på kommunal regning, overtas av klubben, etter det NRK erfarer.

Det er mange kontorlokaler i ishallen, trimrom og andre fasiliteter, som per i dag ikke har leietakere.

Det kan bli aktuelt at ishockeyklubben tar på seg oppgaven med å administrere deler av hallen.

Les mer:

Jonas Wille coacher Halden topphåndball

TOPPHÅNDBALL FORAN 2.200 TILSKUERE? Topputøverne innen håndballen i Halden trenger bedre kamparenaer. Kanskje kan Halden ishall bli en fremtidig hjemmearena for håndballspillerne.

Foto: Hans Petter Wille

Topphåndball i ishallen

Halden Topphåndball satser innen herrehåndballens nest øverste divisjon, og spilte tidligere i år om kvalifisering til eliteserien.

Klubben klarte ikke å kvalifisere seg, men satser friskt også for neste år.

Verken Halden Topphåndball eller damelaget til Håndballklubben Halden har per i dag tilfredsstillende kamparenaer.

Begge lag trekker mye folk til kampene, og med en tribunekapasitet i Halden ishall på rundt 2.200 mennesker, vil klubbene kunne øke sin omsetning.

Ishockey

STOR AKTIVITET. Foruten spill i 1. divisjon, har IK Comet svært mange spillere i aldersbestemte klasser, som skal ha istid.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Legge gulv på tre timer

Tone Johanson sier til NRK, at hun bruker mye tid i Sverige, og er godt kjent med hvordan svenske isarenaer benyttes.

- Her kan man ha et konsertarrangement på en lørdag, og spille ishockey på søndag. Og for Comets del snakker vi også om å finne løsninger med ballidrettene, som gjør at hallen kan brukes til ishockey en av helgedagene annenhver uke, sier hun.

Johanson forteller at den gulvflaten man diskuterer å benytte seg av i Halden ishall er lett og rask å ta av og på.

- Det tar tre timer å legge gulvet, og like lang tid å ta det av. Etter en konsert en lørdag, vil man for eksempel kunne ta gulvet av på natta og starte isleggingen på vanlig måte søndag, sier hun.

Ordfører Thor Edquist (H)

IDRETTENS HUS. Thor Edquist håper at de mange lokalene i Halden ishall kan bli et 'Idrettens hus' i fremtiden.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

- Veldig positivt

- Ja, dette er positivt, for det kan skape uante ringvirkninger i Halden, sier ordfører Thor Edquist (H) til NRK.

Han mener det er viktig at Comet har eierskap til omstillingen, slik at alle gjør sitt ytterste for at dette kan bli en vinn-, vinn-situasjon for alle parter.

Halden-ordføreren har allerede forhørt seg i Strømstad kommune, for å få vite om ishallen i Skee kan bli et alternativ til Halden ishall i forbindelse med trening, hvis det kniper.

Edquist mener mange klubber i Halden vil kunne ha glede av kontorene i ishallen, der klubbene kan ha en fast base for sitt administrative arbeid og for møteaktivitet.

- Jeg har tatt til orde for at dette kan bli et slags "Idrettens hus", og håper at vi skal finne gode løsninger for alle parter, sier han.

Midlertidig løsning

I Halden har det gjennom flere år vært arbeidet for å bygge en flerbrukshall.

Den nåværende økonomiske situasjonen for kommunen er så alvorlig, at det ikke i nær fremtid er mulig for Halden kommune å dra på seg gjeld til investeringer knyttet til en slik hall.

Ei heller er det aktuelt for kommunen å bruke penger på å pusse opp badeanlegget på Remmen, der Haldens Svømmeklubb har tilhold.

- Vi ser på denne løsningen med håndball i Halden ishall, som en midlertidig løsning, som vi i Comet vil bidra best mulig til.

Når en slik flerbrukshall på et eller annet tidspunkt blir bygget, vil det kanskje resultere i endrede muligheter for klubbene, sier Tone Johanson.