Halden verner dagsenteret

Kommunestyret i Halden sa i går nei til rådmannens forslag om å avvikle det psykiatriske dagsenteret i byen.

Halden kommune

Det var lite støtte for Halden-rådmannens forslag om å spare penger ved å legge ned psykiatrisk dagsenter i Halden på gårsdagens kommunestyremøte.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune må gjennomføre nye sparetiltak fordi de ansatte som ble sagt opp i helsesektoren, får stå i stillingene sine inntil arbeidsrettssaken er behandlet i høst.

Ordfører Thor Edquist mener likevel det var viktig å verne det psykiatriske dagsenteret i denne omgangen.

– Det er visse ting som rammer de aller svakeste som vi gjerne vil bevare, helt klart. Det er mange som har stor nytte av det, og som blir veldig urolige bare med tanken om en avvikling, sier Haldens ordfører.

Thor Edquist

Psykiatrisk dagsenter er fredet inntil videre, sier Haldens ordfører Thor Edquist (H).

Foto: Hilde Erlingsen/NRK

I mai hadde Halden kommune et underskudd på nesten seks millioner kroner, og drøyt 3,6 av disse millionene må nå kuttes fra andre tilbud i kommunen.

Må kutte andre steder

Ett av forslagene fra rådmannen var å avvikle det psykiatriske dagsenteret, men Edquist sier politikerne har funnet andre steder å spare.

– Det har kommet forslag, blant annet om en annen bemanningsnorm på kommunale barnehager. Så får vi se hva som er mulig å gjennomføre for å få den samme effekten.

Han kan likevel ikke garantere at dagsenteret blir fredet ved neste korsvei.

– Det er det umulig å si noe om akkurat nå. Vi kan ikke legge ned noe som er lovpålagt. Hvis situasjonen skulle forverre seg, vil det sikkert komme flere forslag om tiltak innenfor det som ikke er lovpålagt.