Halden Topphåndball stiftet

Herrehåndballen står på egne ben i Halden.

TTIF Topphåndball

NYTT HÅNDBALLAG I ØSTFOLD. Herresatsingen i Halden Topphåndball kommer etter en utskilling fra de rød-svarte i TTIF.

Foto: http://ttiftopp.no

Etter en lengre tids krangel og tautrekking mellom deler av Tistedalen Turn- og Idrettsforenings (TTIF) ulike underavdelinger, kunngjorde forhandlingsutvalget i TTIF den 6. april i år at utvalget anbefalte å skille ut TTIF Topphåndball og rekrutt ned til 16 år i eget idrettslag.

Årsmøtet i TTIF Topphåndball og ekstraordinært årsmøtet i TTIF har begge enstemmig sluttet seg til forhandlingsutvalgets anbefaling.

Les også:

Knut K. Bjørge, Halden Topphåndball

- Halden Topphåndball har et ønske om å fremstå som hele byens håndballag på herresiden , sier styreleder i den nye klubben, Knut K. Bjørge.

Foto: Privat

Topphåndball i egen klubb

- Halden Topphåndball er nå stiftet og godkjent av Norges Idrettsforbund som eget idrettslag og innmeldt i Norges Håndballforbund, sier Knut Harald Kloster Bjørge, som leder den nye klubbens styre til nrk.no.

Han forteller at etter de vedtak, som er fattet på årsmøtene til de tre berørte parter – TTIF, TTIF Topphåndball og Halden Topphåndball, er alle rettigheter og plikter overført fra TTIF Topphåndball til Halden Topphåndball.

- Dette betyr at Halden Topphåndball stiller lag i 1. divisjon og 2. divisjon sesongen 2011/12 i tillegg til G18 og G20, sier Bjørge.

Roser håndballforbundet

Det er inngått en 3-årig sportslig partneravtale mellom Halden Topphåndball og TTIF (Håndball Bredde) etter at delingen er gjennomført , der Halden Topphåndball er prestasjonsklubb og TTIF er en partnerklubb.

- Halden Topphåndball vil etter en slik deling være uavhengig av TTIF, men vil naturligvis samarbeide videre på en rekke områder, sier han.

Bjørge sier til nrk.no at med bakgrunn i den gode jobben som er gjort over flere år av håndballen i TTIF, og i 2010/11 av TTIF Topphåndball, at det nå er klart for videre satsing mot eliteserien.

- Jeg vil rose hånballforbundet, for å ha stått på for at den nye klubben skulle komme på banen, sier han.

Hele byens håndballag

TTIF har i alle år spilt med røde og sorte drakter.

Nå vil den nystiftede klubben markere seg, blant annet med nye farger på sine klubbdrakter i kommende sesong.

- Halden Topphåndball har et ønske om å fremstå som hele byens håndballag på herresiden og håper på stor oppslutning fra publikum og næringsliv for å nå sine mål, sier Bjørge.

Farger på hoveddrakt blir hvit overdel og sort bukse. Farger på reservedrakt blir sort overdel og sort bukse.