Halden fratatt curling-NM

Curlingforbundet våget ikke å satse på at Halden kommune ville gi tillatelse til å bruke Halden ishall.

Curling

Junio-NM i curling er flytte ttil Oslo fordi Halden ishall ennå ikke er i brannteknisk forsvarlig stand.

Foto: Geir Åge Jensen / NRK

For andre gang mister Halden Curlingklubb et mesterskap som følge av at Halden ishall er stengt. Denne gangen er det junior-NM som er flyttet fra Halden til Oslo. Det skulle ha gått av stabelen neste helg.

Det skriver Halden Arbeiderblad .

Festet ikke lit til ja fra kommunen

Årsaken er at Norges Curlingforbund ikke våget å satse på at brukstillatelse ville bli gitt i tide for ishallen i Halden.

Halden ishall ble stengt i høst på grunn av branntekniske mangler, og det arbeides med å gjøre hallen klar.

Stengningen av hallen førte blant annet til at Ishockeyklubben Comet ikke fikk spilt hjemmekampene sine som planlagt og senere ble nedlagt .

Avvikene i curlinghallen var mindre omfattende enn i ishockeyhallen, skriver HA, og er så godt som ferdig utbedret. Curlingbanene er dessuten islagte og klare til bruk.

Likevel valgte curlingforbundet å flytte junior-NM til Oslo.

– Jobber for snarlig åpning

Arne Suther, som er daglig leder for ishallen og med både i curlingklubben og curlingforbundet, sier til avisen at det likevel jobbes for å få curlinghallen åpnet i NM-helgen.

– Vi har et nytt mesterskap allerede 14 dager senere og vi skal arrangere norgescuprunde fem, som er finalen. Her er det dessuten to Halden-lag på topp. Derfor er det svært viktig for oss å få åpnet curlinghallen så raskt som overhodet mulig, selv om vi nå dessverre har mistet et stort mesterskap, sier Suther til HA.

Halden ishall

Halden ishall har vært stengt siden i høst og er ennå ikke klar til bruk.

Foto: Rainer Prang / NRK