Hopp til innhold

Hagen valgt til gruppeleder

Carl I. Hagen ble onsdag valgt til å lede Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo. Han vil ha et byråd med alle de fire borgerlige partiene.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen er valgt til gruppeleder i Fremskrittspartiets bystyregruppe.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Partiveteranen ble onsdag valgt som konstituerende gruppeleder fram til 26. okt og sier selv at det sannsynligvis blir for hele perioden.

– Jeg er klar til å gå inn den samme rollen jeg hadde da jeg forlot Stortinget i 1977 og kom inn i bystyre i 1979. Det minner om den situasjonen med en bystyregruppe med fire representanter, sier Hagen.

Blir lokalpolitiker etter krisevalg

Disse skal sitte i bystyret i Oslo

– Fire i byråd

Det sentrale spørsmålet i Oslo-politikken er hvordan byrådet, byens "regjering", skal settes sammen. Venstre og Kristelig Folkeparti har så langt sagt at de ikke vil sitte i byråd sammen med Fremskrittspartiet.

– Frps bystyregruppe vil forhandle med de øvrige borgerlige partiene for et flertallsbyråd bestående av Høyre, Venstre, Krf og Frp. Hvis ikke Venstre eller Krf vil samarbeide, så fortsetter vi forhandlingene med Høyre om et Høyre/Frp-byråd, sier Hagen.

– Hvor realistisk er et byråd bestående av fire partier?

– Det får vi se. De som ikke vil være med i forhandlinger får tre ut.

Ikke Elis drøm

Hagens drøm om å bli ordfører er knust, men Frp-veteranen sier at han er tilfreds med å bli gruppeleder.

– Min kone hadde nok foretrukket at jeg hadde hatt en annen rolle, men nå kommer jeg fullt ut til å prøve å gjøre en god jobb for Fremskrittspartiets bystyregruppe, avslutter Hagen.

Frp-topp: – Skjønner godt at velgerne stemte Høyre