Hagen etter spurt-tap: – Full av syre

SARPSBORG (NRK): Med motvind og motbakke de siste meterne, ble avslutningen av den fjerde etappen av Tour of Norway beintøff for Edvald Boasson Hagen.

Tour of Norway 2017

STJERNE: Edvald Boasson Hagen kriget med Dylan Groenewegen på oppløpet, men var ikke sterk nok til å slå nederlenderen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Slutten var full av syre. Jeg hadde et godt hjul å sitte på, og det var en hard kamp. Jeg klarte meg greit nok, men det ble ikke seier, sier Edvald Boasson Hagen (30) til NRK.

Nederlandske Dylan Groenewegen snek seg foran norske Edvald Boasson Hagen på oppløpet av den fjerde etappen av Tour of Norway. August Jensen fortsatte å imponere i Tour of Norway og ble nummer tre.

Hagen forteller at det var motvind på oppløpet, og i tillegg var det en stigning inn mot avslutningen i Sarpsborg sentrum.

Dermed ble det en knallhard kamp mot en av verdens beste spurtere.

Tour of Norway gjennom Saltnes

FOLKEFEST: Flere steder langs løypa samlet folk seg. Her fra Saltnes.

Foto: Eli Halvorsen / NRK

Nærmer seg i sammendraget

Andreplassen er likevel godt nytt for Hagen. Han sikrer seg nemlig bonussekunder som gjør at han nå kun er tre sekunder bak sammenlagtleder Pieter Weening før den siste etappen som kjøres i morgen.

– Jeg kommer seks sekunder nærmere enn jeg var før start, og det er jo bra. Dette er absolutt ikke avgjort, og det blir en hard kamp i morgen, sier Hagen.

Edvald Boasson Hagen Tour of Norway

Edvald Boasson Hagen lå midt i feltet gjennom store deler av etappen, men var godt plassert da spurten gikk.

Foto: Christian Fougner / NRK

Tok inn utbrytere

Etappen av Tour of Norway startet i Lillestrøm, og snirklet seg 194 kilometer gjennom Østfold på vei til målgang i Sarpsborg.

En gruppe på fire ryttere gikk tidlig i brudd, og på det meste var ledelsen oppe i mer enn ti minutter.

Hovedfeltet bak hadde imidlertid god kontroll, og tok inn noen sekunder hver kilometer. Den siste mila ble utbryterne tatt igjen, slik at det endte med massespurt i stigningene opp mot Sarpsborg sentrum.

​Rittet avsluttes med etappen fra Moss til Oslo søndag.