Gynekolog siktet for seksuelle overgrep

Fem kvinner har så langt anmeldt en gynekolog på Romerike. Politiet har pågrepet og siktet mannen for seksuelle overgrep mot en av kvinnene.

Politihuset på Lillestrøm

ETTERFORSKER OVERGREP: Det er politiet på Lillestrøm som etterforsker gynekologen, som så langt er anmeldt av fem kvinner.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

– Overgrepene ses i sammenheng med stillingen han innehar, bekrefter politiadvokat Edith Ek Sørensen i Øst politidistrikt overfor Romerikes Blad.

Ifølge Sørensen ser politiet svært alvorlig på saken, og utelukker ikke at saken kan vokse i omfang.

Mannens forsvarer, Unni Fries, sier til avisen at hennes klient benekter det han er anklaget for.

Gynekologen ble pågrepet 3. november. Samtidig ble legekontoret der mannen driver praksis plombert.

– Vi ser på legekontoret som et åsted og politiet har gjennomført en rekke tekniske undersøkelser på stedet, sier politiadvokat Edith Ek Sørensen.

Ifølge avisen er den siktede gynekologen nå løslatt. Mannen har i tillegg til den private praksisen et ansettelsesforhold ved et stort sykehus i østlandsområdet. Han skal ha permisjon fra denne stillingen.

Sørensen oppfordrer eventuelle andre fornærmede om å ta kontakt med politiet.

– I slike saker er vi prisgitt at dem som er utsatt for slike forhold tar kontakt med oss. Vi vet ikke hvor mange som kan være fornærmet i saken. Vi oppfordrer derfor andre som måtte oppleve seg utsatt for tilsvarende eller lignende ubehagelige hendelser til å ta kontakt med politiet, sier hun.