– Gutt i rullestol dyttet ned skoletrapp

Politiet i Fredrikstad avhører begge de to som er mistenkt for å ha dyttet en rullestolbruker ned en trapp på Frederik II videregående skole.

Frederik II vgs

Etter det NRK kjenner til skal episoden ha skjedd i en steintrapp rett på innsiden av hovedinngangen til Frederik II videregående skole.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Ifølge politiet skal flere personer ha sett at rullestolbrukeren ble dyttet ned trappen. Patruljer fra politiet lette etter to personer som skal ha stått bak hendelsen.

– Vi vet hvem vi leter etter, så hvis de aktuelle personene hører om dette i media, så er det bare for dem å melde seg til politiet med en gang. Vi kommer til å finne dem, sa operasjonsleder Tom Sandberg til NRK tidligere i ettermiddag.

I løpet av kvelden har har politiet altså kommet i kontakt med begge de navngitte personene, og de blir avhørt i kveld.

Rullestolbrukeren ble tatt med til sykehuset etter hendelsen. Ifølge Sandberg er skadeomfanget foreløpig ikke kjent, men personen var ute av stand til å forklare seg for politiet i ettermiddag.

– Episoden skal ha skjedd i en trapp inne i skolebygget, forteller operasjonslederen.

– Latter og lek

Carsten Dyndale

Rektor Carsten Dyndale ved Frederik II videregående skole.

Foto: Frederik II videregående skole

Rektor ved skolen Carsten Dyndale sier til NRK at skolen foreløpig ser på episoden som en ulykke.

– Inntil noe annet er kartlagt, så ser vi på dette som en ulykke. Jeg vet at det har blitt sagt at han har blitt dyttet, men jeg var ikke der selv, så det er ikke noe jeg kan bekrefte. Det jeg har blitt fortalt er at det var latter og lek i annen etasje, der to personer var involvert sammen med rullestolbrukeren, og at han da har kommet utenfor trappesatsen, og landet på nedsiden av neste trappesats. Det er snakk om 7-8 trappetrinn, sier han.

Ifølge rektoren er det kun rullestolbrukeren som er elev ved skolen. De to andre personene var innom skolen på besøk.

– Politiet har fått navn på dem som stod oppe i dette. Kontorpersonellet fikk tilkalt ambulanse, og etter hvert politiet. Onkelen til rullestolbrukeren ble med på sykehuset, informerer rektoren.