Hopp til innhold

Gutt (16) døde etter voldshendelse

I midten av juni ble en gutt utsatt for vold ved Holmlia skole. Gutten døde denne uken som følge av skadene.

Holmlia skole 27.07.2017

HOLMLIA SKOLE: Fredag kveld samles lærere, elever og politi i Holmlia sportsklubb sine lokaler. Da blir det også mulighet for å skrive i kondolanseprotokoll for den drepte 16-åringen, Mohammed Altai.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Politiet skriver i en pressemelding at gutten døde tirsdag denne uken. 16-åringen ble lagt inn på barneintensiven på Rikshospitalet mandag 12. juni. Politiet ble kontaktet klokken 14.50 samme dag.

– Det skjedde en voldshendelse på Holmlia 12.juni og etterspillet har blitt at denne unge mannen døde, sier politiadvokat Andreas Strand. Den døde gutten har blitt obdusert.

Det var 16 år gamle Mohammed Altai som døde tirsdag 25. juli ca. klokka 22.10.

– Det er vanskelig å beskrive de følelsene vi på skolen sitter igjen med etter det som har skjedd. Det er dypt tragisk. Våre tanker går selvsagt til de pårørende i første omgang, sier rektor på Holmlia, Lasse Wam.

Bistandsadvokaten til de pårørende, Preben Kløvfjell, sier at foreldrene til Mohammed ikke har noen kommentarer til mediene nå.

– Ikke noe annet enn at de trenger ro og fred i den stunden som er, og tid til å bearbeide sorgen, sier bistandsadvokaten.

18-åringen har erkjent å ha slått

En mann på 18 år er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han sitter i varetekt.

Politiet vurderer å endre siktelsen mot 18-åringen og sikte ham for drap.

– Det var vitner til hendelsen, sier Strand som ikke vil kommentere hva de har fortalt.

Han bekrefter at vitnene var både folk som kjenner de involverte og som ikke kjente dem.

– Vi vil per nå ikke gå nærmere inn på hva slags relasjon de hadde til hverandre av hensyn til etterforskningen, sier Strand.

Øyvind Bratlien

Øyvind Bratlien, forsvarer til den siktede 18-åringen.

Foto: Lise Merete Olaussen / NRK

18-åringens advokat, Øyvind Bratlien, sier til NRK idet han er på vei inn i Oslo fengsel for på nytt å snakke med klienten sin, at 18-åringen ikke har hatt noe med politiet med gjøre tidligere, og at han mottok dødsbudskapet i går og tok det tungt.

Om bakgrunnen for det som skjedde vil Øyvind Bratlien bare si at klienten hans og den avdøde var bekjente, og at hans klient ville ha en prat med avdøde.

– Han erkjenner å ha slått med flat hånd. Han mener at det ikke var slaget som førte til at 16-åringen falt. Han mener at dødsfallet ikke har noen sammenheng med den volden han har utført.

– Sjokkartet opplevelse for medelevene

Rektor ved Holmlia skole Lasse Wam bekrefter overfor NRK at volden skjedde i skoletiden, men utenfor skolens område.

– Hendelsen skjedde i storefri når elevene var på vei tilbake til skolen. Det er ingen lærere som har vært vitne til hendelsen, sier rektor Lasse Wam.

Flere av medelevene til gutten så at han ble skadet.

– Så det er ganske klart. Det var en sjokkartet opplevelse for disse elevene å se en medelev bli skadet.

Rett etter hendelsen hadde skolen åpne dører slik at elevene fikk mulighet til å snakke med voksne på skolen: Rådgiver, helsesøster og representant for PP-tjenestens kriseteam.

– Noen av elevene som var sterkest berørt hadde også problemer, selvfølgelig, med å få gjennomført eksamen. De ble fritatt etter søknad, sier rektor Lasse Wam.

– Viktig at elevene får informasjon

Holmlia skole skal holde åpent hus i Holmlia sportsklubbs lokaler fredag fra 17.30 til 20.00. Der skal voksne fra skolen og bydelspolitiet være til stede slik at ungdommene får noen å snakke med om den tragiske hendselen.

– Det er viktig at de berørte ungdommene får mye informasjon. De har sikkert mange spørsmål. Bydelspolitiet vil svare så langt det lar seg gjøre.

Det blir mulighet til å skrive i kondolanseprotokoll her.

Rektor på Holmlia skole sier at 18-åringen som er siktet i saken ikke har vært elev på Holmlia.

Holmlia skole 27.07.2017

Voldshendelsen som gjorde at Mohammed Altai døde etter å ha ligget på sykehus siden 12. juni skjedde da elevene på Holmlia var på vei inn til skolen igjen etter storefri.

Foto: Fredrik Buer / NRK